Bakan Koca, Türkiye' deki Koronavirüs Verilerini Açıkladı
Haber
19 Aralık 2021 - Pazar 20:31
 
Bakan Koca, Türkiye' deki Koronavirüs Verilerini Açıkladı
19 Aralık koronavirüs tablosu açıklandı
Sağlık Haberi
Bakan Koca, Türkiye' deki Koronavirüs Verilerini Açıkladı

19 Aralık Türkiye'nin güncel koronavirüs verileri açıklandı.

 

Koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 171 kişi hayatını kaybetti, yeni vaka sayısı ise 16 bin 910 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Salgının sonuçlarının günlük tablodaki verilerle ölçülemeyeceği bir dönemdeyiz. Hayatın tamamını etkileyen Covid-19’un sağlık dışı etkileri zaten öngörülüyordu. Toplumca bize düşen, bu kritik mücadelenin hayatı savunmak anlamına geldiğini bilip, salgın şartlarını hızla aşmaktır." dedi.

 

Türkiye'de son 24 saatte 349 bin 193 Kovid-19 testi yapıldı, 16 bin 910 kişinin testi pozitif çıktı, 171 kişi yaşamını yitirdi. İyileşen sayısı ise 22 bin 858 oldu.

 

AŞILAMA VERİLERİ

 

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 82,43, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 91,28 olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı, 124 milyon 58 bin 691 doza yükseldi. İLLERE GÖRE AŞILAMA 18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il Ordu, Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak, Bartın oldu. En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.

 

18 ARALIK KORONAVİRÜS TABLOSU

 

Türkiye'de dün (18 Aralık) koronavirüs nedeniyle 191 kişi hayatını kaybetmişti, günlük vaka sayısı ise 17 bin 644 olarak açıklanmıştı.

 

BAKAN KOCA'DAN KRİTİK ÇAĞRI

 

Güncel verileri Twitter hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Salgının sonuçlarının günlük tablodaki verilerle ölçülemeyeceği bir dönemdeyiz. Hayatın tamamını etkileyen Covid-19’un sağlık dışı etkileri zaten öngörülüyordu. Toplumca bize düşen, bu kritik mücadelenin hayatı savunmak anlamına geldiğini bilip, salgın şartlarını hızla aşmaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bakan, Koca,, Türkiye', deki, Koronavirüs, Verilerini, Açıkladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı