Türk Eğitim Sen Samsun Promosyon Güncellemeleri Basın Açıklaması
Haber
17 Eylül 2022 - Cumartesi 15:24
 
Türk Eğitim Sen Samsun Promosyon Güncellemeleri Basın Açıklaması
Türk Eğitim Sen Samsun Promosyon Güncellemeleri Basın Açıklaması
Gündem Haberi
Türk Eğitim Sen Samsun Promosyon Güncellemeleri Basın Açıklaması

Türk Eğitim Sen Samsun Promosyon Güncellemeleri Basın Açıklaması

 

Türk Eğitim Sen Samsun 1 Nolu Şube Promosyon Güncellemeleri Basın Açıklaması

 

KURUM YÖNETİCİLERİNİ EĞİTİM ÇALINANLARINDAN YANA CESUR BİR TAVIR TAKINMAYA DAVET EDİYORUM.

 

Kıymetli eğitim çalışanları; Hepimizin bildiği üzere, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile Ondokuz Mayıs ve Samsun üniversiteleri tarafından bankalar ile maaş promosyon anlaşmaları yapılmış ve bu kapsamda alınan promosyon ücretleri eğitim çalınanlarına ödenmiştir. 2022 yılında bankalarla yapılan promosyon anlaşmalarında verilen ücretler hayli yüksek. Hatta son olarak promosyon ücretlerinin 40-50 bin TL’ye kadar çıktığı kamuoyuna yansıdı.

 

Tüm bu gelişmeler dikkate alındığında, Temmuz 2022 öncesinde ödemesi yapılan promosyon ücretlerinin enflasyon oranı ve memur maaş artıkları karşısında değer kaybetmesi, bu anlaşmaların ise uzun yıllar uygulanmaya devam edecek olması nedeniyle promosyon ücretlerinin güncellenmesi ve ekonomik gelişmelere göre artış yapılması gereklidir. Soruyorum, Düşük ücretlerle yapılan promosyon anlaşmasında eğitim çalınanlarının suçu ne? Bu konuda henüz promosyon anlaşmasını tamamlamayan ilkadım ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü 18 şubat 2022 tarihli resmi yazımızla tüm bu gelişmeleri anlatarak uyardık ve promosyonlar ödenmeden anlaşmayı iptal etmelerini talep ettik. Maalesef tarihi başarı olarak sundukları promosyon anlaşmasının iptali için girişimde bulunmadılar ve eğitim çalışanlarının maddi zarara uğramasına neden oldular.

 

Akabinde TÜRKİYE KAMUSEN ve TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ’nin tüm Türkiye’deki çağrısı üzerine tüm ilçelerimize ve üniversitelerimize 01 Ağustos 2022 tarihinde tekrar yazılı talepte bulunarak Promosyon Anlaşmalarını Güncellemelerini Talep Ettik. Üzülerek söylüyorum ki eğitim çalışanları yalnız bırakılmış, olumlu bir geri dönüş yapılmamıştır. Eğitim çalışanlarının promosyon miktarlarının güncellenmesi kararı kurum yöneticilerinin inisiyatifine bırakılmamalıdır. Birçok ilimizde bu konuyla ilgi yeni gelişmeler yaşanmakta ve promosyon güncellemeleri yapılmaktadır. Bize bıraksınlar biz bu SORUNU ÇÖZERĠİZ

Bu bağlamda, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ve üniversitelerimizin bankalarla yaptıkları promosyon anlaşmalarının revize edilmesini, güncel ekonomik gelişmeler ışığında promosyon ücretlerinin artırılmasına yönelik gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından, promosyon sözleşmelerinin, öngörülemeyen ekonomik gelişmelere uygun olarak düzenlenmesi için hüküm getirilmesi de çok önemli bir adım olacaktır. Banka Promosyon Anlaşmaları Güncellenmeli, Eğitim Çalışanları Hak Kayıplarına Uğramamalıdır. Unutulmamalıdır ki promosyon ücretlerinde; Emeğimiz vardır, Alın terimiz vardır, Hakkımız vardır. Bu hakkın gasp edilmesine göz yummayacağımız bilinmelidir.

 

Ne eksik, ne fazla… Tek beklentimiz, hakkımız olanı almak! Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Güngör BAĞ Türk Eğitim Sen Samsun 1 Nolu şube Başkanı

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türk, Eğitim, Sen, Samsun, Promosyon, Güncellemeleri, Basın, Açıklaması,
Yorumlar
Haber Yazılımı