Bafra Özel Çocuklara özel eğitim
Haber
01 Aralık 2021 - Çarşamba 19:43
 
Bafra Özel Çocuklara özel eğitim
Bafra Özel Özcenur Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Özel Çocuklar için Çalışmalarına aralıksız devam ediyor
Gündem Haberi
Bafra Özel Çocuklara özel eğitim

SAMSUN' UN Bafra ilçesinde, Özel Özcenur Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Kurucularından,Gökhan Hacıoğlu,Rüstem Meral ve ortaklardan Uzman Psikolog Öznur Kitapçı 25 Aralık'ta görkemli bir şekilde açılışı yapacağımız Özel Çocuklarımızın merkezi çalışmalarına tam gaz uzman ve usta öğreticileri ile devam ediyor, bizleri yakından takip etmeye izlemeye devam edin.

Bafra'da Özel Çocukların eğitimi için hizmet veren Özel Özcenur Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, özel çocuklara eğitim hizmeti vermeye devam ederken, konusunda uzman ve tecrübeli kişilerin oluşturduğu bu kurum, yenilikçi ve donanımlı eğitimleriyle öne çıkıyor. “Alparslan mahallesi, Zümrüt Sokak no:22’de bulunan Özel Özcenur Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 14 Haziran 2020 yılından itibaren özel çocuklara eğitim hizmeti veriyoruz.

Bakanlık onaylı kurumda özel çocuklara yönelik yenilikçi ve donanımlı eğitim sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı. Uygulama mutfağı, otizm sınıfı, modern veli bekleme alanı, donanımlı fizyoterapi salonu ve oyun parkı bulunuyor. Merkezde alanında uzman fizyoterapistler, dil terapistleri, psikologlar ve özel eğitim öğretmenleri tarafından eğitimler veriliyor. Özel Özcenur Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde zihinsel engelli, işitme engelli, otizm, duyu bütünleme terapisi, dil konuşma bozuklukları, down sendromu, fizyoterapi ve özel öğrenme güçlüğü eğitimleri ile El sanatları eğitimleri veriliyor.

ÖZEL ÇOCUKLARIMIZ için Uygulama mutfağı, otizm sınıfı, modern veli bekleme alanı, donanımlı fizyoterapi salonu ve oyun parkı bulunuyor. Merkezde alanında uzman fizyoterapistler, dil terapistleri, psikologlar ve özel eğitim öğretmenleri tarafından eğitimler veriliyor. Özel Özcenur Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde zihinsel engelli, işitme engelli, otizm, dil konuşma bozuklukları, down sendromu, fizyoterapi ve özel öğrenme güçlüğü eğitimleri ve El sanatları eğitimleri veriliyor. Çünkü, Velilerimiz evlatlarını önce Allah(C.C)’ye sonra bizlere teslim ettiler. Bizler de emanetlerimize en güzel şekilde sahipleniyoruz. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Gelen veliler okulumuzda ki eğitim ve öğretimin yanında Hijyeni de gördüklerinde memnuniyetlerini dile getiriyorlar. " KURUMUMUZDAN KİMLER FAYDALANABİLİR " Zihinsel Yetersizlik-Yaygın Gelişim Bozukluğu-Otizm-Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu-Down Sendromu-Özel Öğrenme Güçlüğü -Mental Reterdasyon Tanıları- Cerebral Palsy (CP)-Fizik Tedavi- Okul Uyum Problemi–Okul Başarısızlığı- Gelişme Geriliği- Davranış Bozukluğu olan çocuklarla çalışırız.

ÖZEL ÇOCUKLARIMIZA ÖZEL EĞİTİMLER VERİYORUZ USTA ÖĞRETİCİLERİMİZ TARAFINDAN Zihinsel Engelli Bireyler Bireysel Destek Eğitim Odası Öz Bakım Becerileri-Günlük Yaşam Becerileri-Dil, Konuşma Becerileri-Bilişsel Becerilere Hazırlık-Psikomotor Becerileri-Toplumsal Yaşam Becerileri-Sosyal Hayat-Türkçe –Matematik B) Özel Öğrenme Güçlüğü Bireyler Bireysel Destek Eğitim Odası Öğrenmeye Hazırlık-Okuma ,Yazma-Matematik C) Yaygın Gelişimsel Bozukluklar Destek eğitim Odası Eşleme-Taklit Becerileri- Yönerge Takip Becerileri-Görsel Destek Kullanımı-Alıcı dil,İfade Edici dil Becerileri-Oyun ve Müzik Becerileri-Günlük Yaşam Becerileri-Öz Bakım Becerileri-Sosyal Beceriler-Okuma,Yazma-Matematik D) İşitme Engelli Bireyler Destek eğitim Odası İşitme Eğitimi-Dil eğitimi-Sosyal İletişim-Okuma ,Yazma,Anlama –Matematik E) Bedensel Engelli Bireyler Fizik Tedavi Odası Kaba Motor Becerileri-İnce Motor Becerileri-Tutma Bırakma-Merdiven İnip Çıkma Ayakta Durma PSİKOLOJİK Danışmanlık Özel eğitime İhtiyacı olan bireylerin davranış ve uyum bozukluklarında süreç “Psiko-Eğitim” ile başlar. Doğru bilinen yanlışlar tespit edilerek bilgilendirme yapılır. Bireyin davranışlarına sebep olabilecek tüm faktörler analiz edilir. Ailenin de bilgilendirildiği ve Uzman Eğitimcilerimizin de dahil edildiği bir yapılandırma ile bir yardım süreci başlatılır

HAKKIMIZDA Özel Özcenur Özel eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi resmi anlamda 14/06/2020 tarihinde faaliyete başlamıştır. Kadromuz; Kurucu Müdürümüz Öznur Kitapcı Uzman Psikolog tarafından yönetilmekte olup (Doçent Adayı),Uzman Öğretmenlerimiz ,Özel eğitim alan Hocamız ,Rehber Öğretmenimiz , Sosyoloğumuz, Fizyoterapist, Çocuk Gelişimcisi, El Sanatları Hocamızla öğrencilerimize Tecrübeli kendi alanında Uzman kadrosuyla Eğitim verilmektedir. MİSYONUMUZ : Samimi ,Güvenilir ve Kaliteyi ön planda tutarak ,Öğrencileri tüm yönleriyle geliştirmek.

VİZYONUMUZ : Eğitim Kalitesini En üst Seviyeye çıkartmak. Türkiye’deki diğer tüm kurumlara örnek olmak Bu camianın içinde yoğrulduk.Kadrodaki her bir personel en az 6 yıllık deneyimli Özel Çocuklarımızın gereksinimleri, eksik olan yönlerini tamamlamak için pozitif disiplin yaklaşımını ilke edinerek ; kaliteli eğitim hedefledik. Her tanının grubunu ayırdık. Örneğin, Dikkat eksikliği, A-Tipik, Down sendromu vs. hepsi ayrı gruplarda. Sosyal etkinliği çık ama çok fazla önemsiyoruz. Çünkü biliyoruz ki ;Özel Çocuklarımızın yaş farkına bakılmaksızın ,işte ,okulda,piknikte ,bahçede ,markette,bakkalda,sinemada,gezide kısacası hayatın her alanında hayatı yaşamalı ,hayatın içinde olmalı ,görerek öğrenmeli, sorumluluk vererek ,değerli olduğunu hissettirerek ,hayata topluma kazandırarak ,sevgiyle yoğurarak birey geliştirilmeli ve öğrenmelidir. Kurum içinde her ay olmak şartıyla; her öğrencimiz için ayrı rapor düzenliyoruz. Gelişim düzeyini takip etme, eksik yönler,güçlü yönler nelerdir? Şeffaf eğitim anlayışını benimsedik. Bunu da her sınıfta bulunan ,renkli görüntü veren “KAMERA” Sistemi ile sağlıyoruz.

Eğitimde feda edilecek kişi yoktur anlayışı ile kurulan Özcenur Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde tamamen bireysel ihtiyaçlara göre program yapıyoruz. Eğitim yapmıyoruz, eğitimi yaşam şekli yapıyoruz. Uzman kadromuzla El Sanatlarından fizik tedaviye kadar bir çok alanda Bireysel Gelişimi amaçlıyoruz.Dinleyerek değil yaparak uygulayarak öğretiyoruz. Bafra da Rehabilitasyon Merkezinde tek Uzman Psikologla bünyemizde hizmet veriyoruz Sadece bireyi değil,aileyi kucaklıyoruz. Geniş sınıflarımız ,Oyun parkımızı, ferah binamızı rutin olarak dezenfekte ediyoruz. Sevgi ,sabır mutluluk ve son teknolojiyi alıp Covid 19’u dışarıda bırakarak çocuklarımızı dış etkenlerden koruyoruz. Özel Çocuklarımıza kanat takıp gökyüzüne uçurmak istiyoruz.Onlara usta öğreticilerimizle özel eğitim vererek topluma kazandırmak istiyoruz. Gelin bakın kararınızı ona göre gönül rahatlığı ile verin.

İLETİŞİM BİLGİLERİ Alparslan Mahallesi Zümrüt Sokak No:22 (Eski Türk Telekom binası ) TEL : 0362 502 75 00 Öznur Kitapçı 0506 684 41 26 Rüstem Meral 0542 469 29 49 Gökhan Hacıoğlu 0532 698 54 71

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bafra, Özel, Çocuklara, özel, eğitim,
Yorumlar
Haber Yazılımı