Bafra'da organ bağışı konulu toplantı yapıldı
Haber
18 Ekim 2023 - Çarşamba 01:33
 
Bafra'da organ bağışı konulu toplantı yapıldı
Samsun’un Bafra İlçesinde Organ Bağışının Önemine konulu toplantı yapıldı.
Bafra Haberi
Bafra'da organ bağışı konulu toplantı yapıldı

 

Konferansın açılışında konuşma yapan Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr.Alaiddin Domaç, Organ bağışının önemine değinirken, “Böylesine güzel bir konuda etkinlik düzenlemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Organ bağışıyla beraber bir çok kişinin umudunun filizleneceğine ve hayatına güzellik katacağına değindi. Konuşmacılarımıza yapacakları paylaşımlar için şimdiden teşekkür ediyorum. Verimli bir toplantı olmasını diliyorum.” dedi.

 

Konuşmacı Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, sunumunda organ bağışı nedir, organ bağışı nakil süreç aşamaları nelerdir konularda bilgilendirmeler yaptı.

 

Dünya’daki ve Türkiye’de ki organ bağışı örneklerine değinerek açıklamalarda bulundu.

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Ülger konuşmasında, Organ bağışının öneminden bahsetti ve son olarak organ bağışı için gerekli tıbbi kriterleriyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

 

Ülger,"Doku ve Organ Naklinde her bir bağış yeni bir hayattır. Organ bağışı yapmak isteyen vatandaşlar, il sağlık müdürlüklerine, bulundukları bölgelerin hastanelerine, organ nakli yapan merkezlerine, aile hekimliklerine başvurabilir ve organ bağışıyla ilgili detaylı bilgi alabilirler." şeklinde konuştu.

 

İlçe Devlet Hastanesi'nde yapılan toplantıya Samsun İl Sağlık Müdürlüğü doku ve organ nakli birim çalışanları, çevre ilçelerin hastane personeli, ilçe sağlık müdürlüğü çalışanları ve Bafra Devlet Hastanesi personeli katılım sağladı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bafra'da, organ, bağışı, konulu, toplantı, yapıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı