Bafra'da Dünya Engelliler Günü’nde program düzenlendi
Haber
03 Aralık 2023 - Pazar 19:57
 
Bafra'da Dünya Engelliler Günü’nde program düzenlendi
Bafra'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yemek programı düzenlendi.
Bafra Haberi
Bafra'da Dünya Engelliler Günü’nde program düzenlendi

Samsun’un Bafra ilçesinde "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" kapsamında, Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesisleri’nde yemek programı düzenlendi.

 

Bafra Kaymakamlığı ile Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen yemek programına 255 engelli vatandaş katılım sağladı.

 

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen açılış konuşmasında,” Sizlerin dertlerini anlamaya çalışıyoruz. Yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmayan, engelli dernek başkanları ve yönetimine teşekkür ediyoruz. İnsan olmak istiyorsak, sizleri anlamalıyız. Bizlere empati vererek, yardımlaşma duygusunu veriyorsunuz. Toplumsal varlığın açısından sizler bizler için değerlisiniz. “ dedi.

 

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise,” Belediye olarak eksiklerimiz mutlaka vardır, Toplantılarda sıkıntılarınızı bizlere dile getiriyorsunuz, bizler sizlerle devamlı görüşme halindeyiz. Özellikle belediye olarak Engelli Koordinasyon Merkezi’mizin olması, sizlere verdiğimiz kıymeti, değeri, sizlerin problemlerini çözme yolunda atılacak adımlara yol gösteriyorsunuz. Bizler, sizler için her daim gece gündüz yılın her günü telefonumuz çalsa sizlere rahatlıkla cevap veririz. Engellilerimiz için ne yapılmak gerekiyorsa yapmaya çalıştıklarını” kaydetti.

Bafra Görme Engelliler Derneği başkanı Ömer Ergül, “Birleşmiş milletler Engelli Hakları Komitesinin talepleri doğrultusunda, Türkiye’de zihinsel ve psiko sosyal engelli bireylerin seçme ve seçilme hakkını kullana bilmelerinin önündeki engel kaldırılmalıdır. 2009 yılında hiçbir çekinge koymadan yürürlüğe konulan BM Engelli Haklarına ilişkin sözleşmenin düzenlendiği tüm haklar, sözleşmenin gerektiği şekilde tam olarak uygulanmamaktadır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engellilerin taleplerinin dikkate alınmasını istiyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bafra'da, Dünya, Engelliler, Günü’nde, program, düzenlendi,
Yorumlar
Haber Yazılımı