SİYERİ-İ NEBİ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI
Haber
24 Eylül 2022 - Cumartesi 15:33
 
SİYERİ-İ NEBİ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI
SİYERİ-İ NEBİ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI
Samsun Haberi
SİYERİ-İ NEBİ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

SİYERİ-İ NEBİ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

 

 SAMSUN'UN Alaçam Anadolu Gençlik Derneği'nin düzenlediği Efendimizin İzinde Bir Gençlik konulu konferans ve Siyer-i Nebi Yarışması ödül töreni Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı. Sunuculuğunu Şehit Kadir Kara Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Muhammet Çelik’in yaptığı program tertip edildi.

 

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Alaçam Anadolu Gençlik Derneği tarafından faaliyetleri sinevizyon gösterisi ile devam etti. İlçe Başkanı İsmail Şahin açılış konuşmasında yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Anadolu Gençlik Derneği İl Teşkilat Başkanı Mücahit Tekkeşinoğlu selamlama konuşması yaparak katılıcılara teşekkür etti. Konferansın açılış konuşmasında OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Hayrettin Öztürk, Efendimizin izinde bir gençlik yetiştirmek istiyorsak İmamlara ve Eğitimcilere çok görevler düştüğünü belirtti. Adım adım tüm çevredeki ailelerle ve fert fert her kesimle ilgilenilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle köylerde bulunan imamlara seslenerek, “Her akşam bir aileyi ziyaret ederek evlerin Peygamber ocağı haline dönüştürülmesi için tavsiyelerde bulunun.” dedi.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Üstad Tarihçi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma anılarından anektodlarla sunumunu tamamladı. Konuşmasında, “Cehaletimiz, Bize Verilen İlk Emre Uymamamızdandır.” Cehaletin en büyük sebebinin dinimizin ilk emri olan ‘Oku’ ayetine uyulmamasından kaynaklandığını dile getiren Prof. Dr. Sırma, “Sonuç olarak cehaletimizin en önemli sebebi bize verilen ilk emre uymamamızdır. Ülkemizde üniversiteler, gençliğin ve yeni neslin yetişmesindeki en etkin kurumlardır. Yani, ‘Oku’ emrinin bizleri sevk ettiği medeniyet inşasının kökleştiği kurumlardır. Bu nedenle üniversitelerde verilen sahih kaynaklara dayalı doğru bilgiler, bizleri tarihimizdeki güçlü günlere geri götürecektir.” diye ifade etti. Gençlere kitap okumanın öneminden ve sosyal medyada geçirilen zamanların boşluğundan bahseden Sırma, yabancı ülkelerde yaşadığı tecrübelerinden ve seyahatlerinden de anılarını paylaştı. Konferans Konuşmacılarına Alaçam Anadolu Gençlik Derneği tarafından hazırlanan hediyeler Samsun Anadolu Gençlik Derneği İl Teşkilat Başkanı Mücahit Tekkeşinoğlu tarafından Tarihçi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma takdim edildi. Alaçam Anadolu Gençlik Derneği İlçe Başkanı İsmail Şahin OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Hayrettin Öztürk’e hediyelerini verdi.

 

Son olarak Siyer-i Nebi Yarışmasında Liseler arasında birinci olan Havva Sobacı, ikinci Ali Emirhan Şahin, üçüncü Efe Hüseyin Özdemir; Ortaokullar arası birinci Gizem Sena Görmez, ikinci Melisa Çiçek, üçüncü Yusuf Berkan Kaya protokol üyeleri tarafından hediyelerini ve ödüllerini aldılar

Kaynak: Editör:
Etiketler: SİYERİ-İ, NEBİ, YARIŞMASI, ÖDÜL, TÖRENİ, YAPILDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı