SAMSUN’DA CERRAHİ ALETLER VE SAĞLIK MÜZESİ AÇILDI
Haber
07 Aralık 2021 - Salı 10:13
 
SAMSUN’DA CERRAHİ ALETLER VE SAĞLIK MÜZESİ AÇILDI
SAMSUN’DA CERRAHİ ALETLER VE SAĞLIK MÜZESİ AÇILDI
Gündem Haberi
SAMSUN’DA CERRAHİ ALETLER VE SAĞLIK MÜZESİ AÇILDI

Türkiye’de sağlık alanında tematik anlamda ilk ve tek olma özelliğini taşıyan Cerrahi Aletler ve Sağlık Müzesi’nin açılışı, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

 

TCDD’ye ait yaklaşık 100 yıllık tarihi Lokomotif Tamir Atölyesi binasında yapılan restorasyon çalışmalarının ardından açılan müzenin, yaklaşık 40 yıldır sürdürdüğü cerrahi alet üretimiyle bu alanda dünyada adından söz ettiren 3 bölgesinden biri haline gelen Samsun’da kurulmasının çok anlamlı ve özel olduğunu dile getiren Sayın Valimiz, ilimizde cerrahi aletlerle başlayan üretimin günümüzde ortopedik implantlardan sterilizasyon kutularına, işitme cihazlarından röntgen cihazlarına kadar birçok tıbbi cihaz üretimiyle devam ettiğini belirtti.

 

Bu müzenin, modern ve yaşayan müzecilik anlayışı ile geçmişten bugüne sağlık hizmetlerinin gelişimini anlatmaya, Samsun’da üretilen tıbbi cihaz ve aletlerin sergilemeye ve tanıtmaya katkı sağlayacağını ifade eden Vali Dağlı, ayrıca müzede, sağlık endüstrisinin güncel uygulamalarının yer aldığı atölye çalışmalarıyla öğrenci ve vatandaşları buluşturmayı, milli ve yerli cerrahi aletler üretimini destekleyerek endüstriye ivme kazandırmayı, sağlık alanında yılın önemli gün ve haftalarında ulusal ve uluslararası organizasyonlar düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAMSUN’DA, CERRAHİ, ALETLER, VE, SAĞLIK, MÜZESİ, AÇILDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı