Samsun'a yağış ve fırtına uyarısı
Haber
30 Kasım 2021 - Salı 14:51
 
Samsun'a yağış ve fırtına uyarısı
Samsun'da kuvvetli fırtına uyarısında bulunurken, yağış uyarısında da bulundu.
Gündem Haberi
Samsun'a yağış ve fırtına uyarısı

Samsun'a yağış ve fırtına uyarısı Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Samsun'da kuvvetli fırtına uyarısında bulunurken, yağış uyarısında da bulundu.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Yapılan son değerlendirmelere göre; Samsun'un batı kısımları gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı geçecek Sıcaklığın kuvvetli lodos ile birlikte artarak mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın güney ve güneybatılı (lodos) yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına ve kuvvetli fırtına (40-70, yer yer 50-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın bu gece ve yarın (30.11.2021 Salı) da Batı ve Orta karadeniz genelinde 60-90 km/sa, yüksek kesimlerde yer yer 100 km/sa üzeri hızda esmesi beklenmektedir. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DENİZDE FIRTINA BEKLENİYOR

Denizlerde ise Batı Karadeniz'de güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtınanın akşam saatlerinden sonra 7 ila 9 kuvvetinde (75-90km/sa) kuvvetli fırtınaya dönüşeceği ve Salı günü sabah saatlerinde (30.11.2021 - 06:00) etkisini azaltacağı tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz'de rüzgarın yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı, doğusu güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

SAMSUN VE İLÇELERİNDE HAVA DURUMU

Samsun Parçalı ve çok bulutlu, Yarın (Salı) sabah ilk saatlerden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 11 17 19 Mayıs Parçalı ve çok bulutlu, Yarın (Salı) sabah ilk saatlerden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 9 16 Alaçam Parçalı ve çok bulutlu, Yarın (Salı) sabah ilk saatlerden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 11 19 Asarcık Parçalı ve çok bulutlu, Yarın (Salı) sabah ilk saatlerden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 8 18 Ayvacık Parçalı ve çok bulutlu, Yarın (Salı) sabah ilk saatlerden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 13 22 Bafra Parçalı ve çok bulutlu, Yarın (Salı) sabah ilk saatlerden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 12 16 Canik Parçalı ve çok bulutlu, Yarın (Salı) sabah ilk saatlerden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 12 17 Çarşamba Parçalı ve çok bulutlu, Yarın (Salı) sabah ilk saatlerden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 9 18 Havza Parçalı ve çok bulutlu, Yarın (Salı) sabah ilk saatlerden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 10 17 Kavak Parçalı ve çok bulutlu, Yarın (Salı) sabah ilk saatlerden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 9 18 Ladik Parçalı ve çok bulutlu, Yarın (Salı) sabah ilk saatlerden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 9 20 Salıpazarı Parçalı ve çok bulutlu, Yarın (Salı) sabah ilk saatlerden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 11 20 Tekkeköy Parçalı ve çok bulutlu, Yarın (Salı) sabah ilk saatlerden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Terme Parçalı ve çok bulutlu, Yarın (Salı) sabah ilk saatlerden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 11 17 Vezirköprü Parçalı ve çok bulutlu, Yarın (Salı) sabah ilk saatlerden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 9 16 Yakakent Parçalı ve çok bulutlu, Yarın (Salı) sabah ilk saatlerden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 11 20 Ladik Kayak M. Parçalı ve çok bulutlu, Yarın (Salı) sabah ilk saatlerden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Samsun'a, yağış, ve, fırtına, uyarısı,
Yorumlar
Haber Yazılımı