Ölümlü ve Yaralanmalı Kazalarda Haklarınız Nelerdir Biliyor musunuz ?
Haber
05 Haziran 2022 - Pazar 20:33
 
Ölümlü ve Yaralanmalı Kazalarda Haklarınız Nelerdir Biliyor musunuz ?
Yaklaşık 2003 yılından beri aktif şekilde ölümlü, yaralanmalı ve diğer kazalarda haklarınızın tamamını biliyormusunuz sizler için Turkaz Sigorta Sorumlusu uzmanı Habib Doğan cevapladı.
Gündem Haberi
Ölümlü ve Yaralanmalı Kazalarda Haklarınız Nelerdir Biliyor musunuz ?

Ölümlü ve Yaralanmalı Kazalarda Haklarınız Nelerdir Biliyor musunuz ?

 

TURKAZ Sigorta Uzmanı Habib Doğan merak edilen ve cevap beklediğiniz soruları cevapladı.

 

Ölümlü, yaralanmalı ve diğer kazalarda  haklarınızın tamamını biliyormusunuz sizler için Turkaz Sigorta Sorumlusu uzmanı Habib Doğan cevapladı.

 

2003 yılından beri aktif şekilde ölümlü, yaralanmalı ve hasar değer kazalarıyla uğraşan ve merkezi Adana olmak üzere Samsun,Hatay,Çorum,Kars,Tekirdağ’da şubeleri olan TURKAZ Sigorta Uzmanı Habib Doğan’a Kazalarda aracın değer kaybı da tahsil edilebilir?

 

Bunları sizler için sorduk ve işte cevapları...

 

Cevabı ise!!!

 

Trafiğe kayıtlı 21.6 milyon aracın bulunduğu ülkemizde her gün binlerce irili ufaklı kaza yaşanıyor. Sigorta şirketleri hasarı bir şekilde karşılarken çoğumuz aracın değer kaybının da hasar olarak tanımlandığını bilmiyor.

 

Trafik kazasına karışan bir araç tamir edilmesine rağmen satılmak istendiğinde piyasa rayiç değerinde kayıp yaşanırken, alıcı da kaza gerekçesiyle satış rakamını düşürmeye çalışıyor. Değer kaybı da bu noktada önem kazanıyor. Peki böyle bir talebi nasıl yapacağınızı biliyormuyorsunuz ?

 

Değer kaybını, herhangi bir hasar yaşadığınızda karşı tarafın TKMMS-Trafik Sigorta poliçesini düzenleyen sigorta şirketinden talep edebilirsiniz.

 

Eğer sigorta şirketi kabul edilebilir bir değer kaybı tutarı teklif etmez veya talebinizi reddeder ise Hasar danışmalık sigorta işleriyle uğraşan firmalarla görüşüp mahkemeye başvurup araç sahibi, işleteni, şoför ve sigorta şirketi olmak üzere tüm sorumlulara karşı dava açabilirsiniz.

 

Araçlara İlgili kayıp tutarı nasıl hesaplanır?

 

Doğan, Araç değer kaybı hesaplaması “Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları” ile tespit edilmiş kriterler çerçevesinde yapılıyor.Birçok değişken söz konusu olduğundan kesin bir tutarın baştan söylenmesi mümkün olmamakta. Aracın, üretim yılı, trafiğe çıkış tarihi, hasar geçmişi gibi özellikleri dikkate alınarak uzman sigorta ekipleri tarafından yapılıyor.

 

Mahkemeler veya Sigorta Tahkim Komisyonu ne kadar değer kaybı olduğuna karar verir.

 

Herhangi bir şekilde garanti bir rakam teklif eden veya taahhüt eden kişilerin iyi niyetli olmayabileceğini veya size yanıltabileceklerini bilmenizi önemle hatırlatırız, bu konuda güvenilir bu işi bilen Turkaz Sigorta daima yanınızda olduğunu unutmayın sizlerin haklarınızı savunan kollayan kuruluş TURKAZ Sigorta .

 

TURKAZ SİGORTA UZMANI HABİB DOĞAN:0532 467 27 34

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ölümlü, ve, Yaralanmalı, Kazalarda, Haklarınız, Nelerdir, Biliyor, musunuz, ?,
Yorumlar
Haber Yazılımı