Oktay Zerrin Besteleri Kıbrıs Kktc, Amerika Ve Almanya' da
Haber
07 Haziran 2021 - Pazartesi 02:45
 
Oktay Zerrin Besteleri Kıbrıs Kktc, Amerika Ve Almanya' da
Samsun Ayvacık doğumlu, aslen Bafralı ve Atakum'da ikâmet eden; şair, söz yazarı, emekli öğretmen ve gazeteci Oktay ZERRİN' in şiirlerinden yapılan besteler, yurt içinde olduğu kadar yurt dışına da yayılmış durumda.
Bafra Haberi
Oktay Zerrin Besteleri Kıbrıs Kktc, Amerika Ve Almanya' da

Bu güne kadar; yüzlerce şiiri bestelenen ve 25 eseri TRT TSM Repertuarı' na alınan Oktay Zerrin; Devlet Bakanlığı, Amasya Valiliği, İstanbul Kadıköy Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Sultan Özateş; Giresun Hikmet Okuyar, Ankara Bir harf net gibi birçok kurum ve kuruluşun düzenlediği güfte, beste ve şiir yarışmalarında ödüller aldı.

Ayrıca konser, basın, çeşitli etkinlikleren de plaket, teşekkür ve takdir belgeleri bulunuyor. Bir yıl kadar Bafra Kültür ve Sanat Etkinlilerini Destekleme Derneği (KÜSADER) Başkan Yardrımcıığı, bir yıl kadar da, özel bir anaokulunda Müdür olarak görev yaptı.

Ankara Anayurt Gazeteleri Bafra Temsilcisi ve muhabiri olarak görevin devam etmektedir. Oktay Zerrin' in haberleri ayrıca; Samsun ili ile Bafra  ilçesinde  yayınlanan çeşitli internet haber ve gazetelerinde yayınlanmaktadır.

Şair, söz yazarı Oktay Zerrin' in şiirleri, yurt içinde olduğukadar; yurt dışında da bestelenmeye devam ediyor. Zerrin' in şiirlerinin bestelendiği yurt dışı ülkeler ve bestecileri ise şöyle :

Doğan Balyemez, KKTC Gazi Mağosa THM ve TSM Koroları Şefi, bestekâr - Sevdim, Bir türkü çal be usta,

Buzuki Alex Karahantu- Bestekâr- Atina- Yunanistan- Gözlerin vay etmiş senin, Atina güzeli o ilk göz ağrısı,

Feyzullah Sarıkartal- Bestekâr, Almanya- Bülbül güle srtın dönmüş,

Ayrıca;yazları Antalya, Mersin ve kışları da Amerika' da geçiren udî Sacide Cankılıç da; Oktay Zerrin' in TRT' den geçmiş eserlerini uduyla seslendiren sanatçılar arasında yer alıyor.

Diğer yandan; Amerika' dan çarşamba ve Cumartesi günleri saat 22. 00 saatlerinde canlı yayında, sunuculuğunu ve solistliğini Hayal Erdoğan' ı yaptığı Radio Hayal'da da; Oktay  Zerrin' in şiir ve şarkılarına da  yer veriliyor.

Haber Merkezi- Bafra

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Oktay, Zerrin, Besteleri, Kıbrıs, Kktc,, Amerika, Ve, Almanya', da,
Yorumlar
Haber Yazılımı