Lodosun hızı 130 kilometreye çıktı
Haber
29 Kasım 2021 - Pazartesi 16:56
 
Lodosun hızı 130 kilometreye çıktı
İstanbul'da binanın çatısı vatandaşların üzerine uçtu! Ölü ve yaralılar var
Gündem Haberi
Lodosun hızı 130 kilometreye çıktı

Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan lodos, hayatı olumsuz etkiliyor. İstanbul'da lodosun hızı 130 kilometreye çıktı.

Kentte çok sayıda yerde çatılar uçtu. Yaşanan çatı uçmalarında şu ana kadar 2 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenildi.

Esenyurt'ta, şiddetli rüzgar nedeniyle uçan çatının altından çocuğunu kurtarıp, kendisi kaçamayan anne Elif Şanver hayatını kaybetti.

İstanbul'da binanın çatısı vatandaşların üzerine uçtu! Ölü ve yaralılar var Olay, saat 13.20 sıralarında Esenyurt Bağlarçeşme Mahallesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 8 katlı apartmanın çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Çatı o sırada aşağıda çocuğuyla yürüyen Elif Şanver'in üzerine düştü. Çocuğunu kurtaran kadın, çatının altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, enkaz altında kalan kadını çıkarıp sağlık ekiplerine teslim etti. Yapılan ilk müdahalenin ardından Şanver, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Anne Şanver kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

"KANLAR İÇİNDE KALMIŞTI"

Yaşanan olayı anlatan Bağlarçeşme Mahallesi Muhtarı Ali Deli, "Terasın uçmasıyla bir kardeşimiz hayatını kaybetti. Çocuk vardı. Çocuk çok şükür kurtuldu. Çatının uçtuğunu görünce kendini üzerine attı. Altında kaldıkları tahtayı çıkarınca sağ salim çocuğu çıkardık. Kadın kafasını yere vurunca kanlar içinde kalmıştı. Çocuk kurtuldu" dedi.

BİRİ BEBEK 4 KİŞİ YARALANDI

Olay Kıraç Mahallesi İstiklal Caddesi'nde yaşandı. Lodos nedeniyle bir binanın çatısı uçtu. Çatı parçaları yolda yürüyenlerin üzerine düştü. Olayda biri bebek 4 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve polis sevk edildi. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

ESENYURT'TA BİR KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Esenyurt Akçaburgaz Mahallesi'nde lodosun etkisiyle bir binanın dış cephesinden kopan parçanın başına düştüğü Alaattin Çavdar, olay yerinde hayatını kaybetti.

HAVA ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLENMİŞTİ: NORMALE DÖNDÜ

Sabah erken saatlerden itibaren İstanbul’u etkisi altına alan kuvvetli lodos, kentteki hayatı olumsuz etkileyerek hava ulaşımında da aksamalara neden olmuştu. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle kentteki havalimanlarında seferlerde rötar ve diğer meydanlara yönlendirmeler yaşanmıştı. Rüzgar limitlerinin aşılması nedeniyle aksayan İstanbul Havalimanı’ndaki operasyonlar ise yeniden normal seyrine döndü. Olumsuz hava şartları nedeniyle zaman zaman aksayan İstanbul Havalimanı’ndaki operasyonlar, sorunsuz şekilde devam ediyor. İstanbul'da lodosta can pazarı! Esenyurt'ta lodos sırasında yaşanan can pazarı, güvenlik kameralarına yansıdı.

Saadetdere Mahallesi'nde bir marketin önünde kaydedilen görüntülerde şiddetli lodos nedeniyle çatı parçaları uçuyor. Büyük panik yaşayan vatandaşlar, etrafa kaçmaya çalışıyor. Bu sırada bir kişi üzerine düşen çatı parçasıyla bir meyve tezgahının yanına düşüyor. Vatandaşlar, yere düşen kişiye yardım ederek kaldırıyor.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şu ana kadar yapılan incelemelerde lodos nedeniyle 2 kişinin öldüğünü 9 kişinin de yaralandığını açıkladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada incelemelerin sonuçları şu şekilde belirtildi: 

Esenyurt Bağlarçeşme Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinin çatısından kopan çatı malzemelerinin o sırada yoldan geçen 1 kadın ve yanında bulunan çocuğunun üzerine düştüğü belirlenmiş, kaza sonucu çocuk hafif yaralanmış, kadın ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. - Sultangazi Malkoçoğlu Mahallesi'nde bulunan bir binanın çatısını onarmak için en üst katına çıkan 1 kadın, çatıdan kopan kalas parçasının başına isabet etmesi sonucu yaralanmış, hastaneye kaldırılan kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. - Ayrıca Arnavutköy, Sultangazi, Çekmeköy, Maltepe, Avcılar, Eyüpsultan, Bağcılar ve Sultanbeyli'de ağaç devrilmeleri ve çatı uçmaları sonucunda; 1 ikamet ve çok sayıda araçta maddi hasar meydana geldi. -Oluşan kazalar sonucunda toplamda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si çocuk 9 kişi yaralandı. Saat kulesi rüzgara dayanamadı ve devrildi! İşte o anlar... Çatalca'da saat kulesi şiddetli rüzgara dayanamayarak devrildi.

RESTORANIN ÇATISI UÇTU Bağcılar'da site içinde bulunan kafenin çatısı şiddetli lodos nedeniyle tamamen uçtu. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen olayda 2 kişi yaralandı, 6 araç hasar gördü. İstanbulda binanın çatısı vatandaşların üzerine uçtu Ölü ve yaralılar var YÜK GEMİSİ İSKELEYE ÇARPTI Avcılar'da Ambarlı Limanı'nda şiddetli lodos nedeniyle sürüklenen yük gemisi iskeleye çarptı. İstanbulda binanın çatısı vatandaşların üzerine uçtu Ölü ve yaralılar var LODOS NEDENİYLE DEVRİLDİ Çatalça Büyükçekmece istikameti Tem Bağlantı Yolu’nda seyir halinde bulunan 2 tır ve bir kamyonet lodos nedeniyle devrildi. İSTANBUL'DA ÇAMUR YAĞDI Dünden bu yana lodosun etkili olduğu İstanbul, bu sabaha da hareketli başladı. Kuvvetli rüzgar ve ara ara yağan çamur nedeniyle olumsuzluklar yaşandı. İstanbul'da sabah saatlerinde araçların üzerine çamur yağdı. İstanbulda binanın çatısı vatandaşların üzerine uçtu Ölü ve yaralılar var

ARNAVUTKÖY'DE UÇAN ÇATI KORKUTTU

Arnavutköy'de bir binanın çatısı lodosun etkisiyle uçtu. Mahalle sakinleri o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İstanbulda binanın çatısı vatandaşların üzerine uçtu Ölü ve yaralılar var KARŞIYAKA'DA DENİZ TAŞTI İzmir'de dün akşam saatlerinde başlayan fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı 110 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle deniz ulaşımı aksadı, kentte vapur seferleri iptal edildi. Tam fırtına nedeniyle Karşıyaka ilçesi sahilinde deniz taştı. Çift yönlü bölünmüş yolun Karşıyaka- Konak istikametindeki kısmı tamamen suyla kaplanınca, sürücüler zor anlar yaşadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, itfaiye araçları ve su tankerleriyle bölgedeki suları temizlemek için çalışma başlattı. Denizde ise dev dalgalar oluştu. İstanbulda binanın çatısı vatandaşların üzerine uçtu Ölü ve yaralılar var

GAZ BETONLAR AŞAĞI DÜŞTÜ

Yine İzmir'de şiddetli lodos nedeniyle tadilatta olduğu için kapalı olan 4 katlı otelin 3'üncü katının balkonundaki gaz betonlar sokağa düştü. Bu sırada yolda yürüyen bir kişi düşen gaz betonun altında kalmaktan son anda kurtuldu. Olay anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansırken, sokaktaki araçlarda da maddi hasar oluştu. İstanbulda binanın çatısı vatandaşların üzerine uçtu Ölü ve yaralılar var

EDREMİT'TE LODOS 90 KİLOMETRE HIZLA ETKİLİ OLDU

Denizdeki hızı saatte 90 kilometreye ulaşan lodos, Edremit Körfezi'ne kıyısı bulunan Balıkesir'in Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ile Havran ilçelerinde etkili oluyor.

KOCAELİ'DEN KORKUTAN GÖRÜNTÜLER

Kocaeli'de etkili olan fırtına nedeniyle İzmit Körfezi'nde vapur seferleri iptal edilirken, Körfez Hereke sahilinde kıyıya vuran dalgaların boyu 3 metreye ulaştı. Sahil bandında kıyıya vuran dalgalar nedeniyle yerler suyla kaplandı.

270 YILLIK ÇINAR DEVRİLDİ Bursa'nın Kestel ilçesi Cuma Caddesi'nde bulunan ve yaklaşık 270 yıllık olan çınar ağacı, sabah saat 07:00 sıralarında büyük bir gürültüyle devrildi. İstanbulda binanın çatısı vatandaşların üzerine uçtu Ölü ve yaralılar var

SULTANGAZİ'DE ÇATILAR UÇTU

Sultangazi’de şiddetli lodos nedeniyle bazı binaların çatıları uçtu. Çatının uçma anı bir vatandaş tarafından cep telefonu ile kaydedilirken, uçan çatıdan kopan parçalar nedeniyle 1’i kadın 2 kişi yaralandı. İstanbulda binanın çatısı vatandaşların üzerine uçtu Ölü ve yaralılar var

TEKİRDAĞ VE ÇANAKKALE'DE SEFERLER İPTAL

Çanakkale Boğazı'nda sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran lodos nedeniyle Çanakkale-Kilitbahir hattındaki feribot seferleri saat 12.00 itibariyle geçici olarak durduruldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı fırtına ve yağış uyarısının ardından Tekirdağ'da sabah saatlerinde etkili olan fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi, Tekirdağ'dan Karabiga, Avşa ve Marmara Adası feribot seferleri iptal edildi. Marmara Denizi'ndeki adalara yapılacak feribot seferlerinin fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından başlanacağı belirtildi. Uluslararası taşımacılık yapan 10 tanker ve şilep de Tekirdağ açıklarında demirledi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Lodosun, hızı, 130, kilometreye, çıktı,
Yorumlar
Haber Yazılımı