GENÇLERDEN ALAÇAM MÜBADELE MÜZESİNE ZİYARET
Haber
25 Aralık 2021 - Cumartesi 19:40
 
GENÇLERDEN ALAÇAM MÜBADELE MÜZESİNE ZİYARET
GENÇLERDEN ALAÇAM MÜBADELE MÜZESİNE ZİYARET
Gündem Haberi
GENÇLERDEN ALAÇAM MÜBADELE MÜZESİNE ZİYARET

SAMSUN' UN Alaçam İlçe Gençlik Merkezi'nin önderliğinde çevre illerden gelen gönüllü gençler Türkiye’nin ilk olma özelliğini taşıyan Alaçam Mübadele müzesini ziyaret ettiler. Samsun’un küçük ve şirin ilçesi Alaçam’da bulunan ve yaklaşık 10 yıllık geçmişi olmasına rağmen on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan müzede sergilenen eserler mübadele yıllarını anımsatarak yoğun bir duygu trafiğine neden oluyor.

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekli bakımları yapılarak eserlerin korunması sağlanan müzede bulunan bir çok eser ziyaretçilerine mübadele yıllarını yaşatıyor. Müzede mübadele ile ilgili hemen hemen her şeyin yer aldığını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Alaçam Mübadele Müzesi Sorumlusu Sanat tarihçisi bilim sorumlusu Hürkan Uyar “Müzemize açıldığı günden bu yana on binlerce ziyaretçi geldi.

 

Ziyaretçilerimiz müzede sergilenen eserleri gördüğünde duygu dolu anlar yaşıyor. Mübadele adına her şey var müzemizde. Mübadele yıllarında çekilen tarifi zor acılar ve varsa yaşanan mutluluklardan iz taşıyan günlük kulanım eşyaları, belgeler ve fotoğraflar müzemizde yeniden hayat bulmaktadır.

 

Ülkemizde mübadele ve göç ile ilgili açılan ilk müze olma özelliğini de taşıyan müzemiz ziyaretçilerini görsel bir yolculuğa çıkarıyor. Müzemiz saat 08.00 ile 17.00 arasında ziyaretçilerine açık” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: GENÇLERDEN, ALAÇAM, MÜBADELE, MÜZESİNE, ZİYARET,
Yorumlar
Haber Yazılımı