Genççakır,Esnafa Bir Yıl Geri Ödemesiz, Faizsiz Kredi Verilmeli
Haber
19 Mart 2021 - Cuma 23:52
 
Genççakır,Esnafa Bir Yıl Geri Ödemesiz, Faizsiz Kredi Verilmeli
Bafra Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin GENÇÇAKIR, pandemiden en çok zarar görenlerin esnaf ve sanatkarlar olduğunu belirterek, esnafın borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi gerektiğini vurguladı.
Bafra Haberi
Genççakır,Esnafa Bir Yıl Geri Ödemesiz, Faizsiz Kredi Verilmeli

Bafra Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin GENÇÇAKIR, pandemiden en çok zarar görenlerin esnaf ve sanatkarlar olduğunu belirterek, esnafın borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi gerektiğini Vurguladı.

GENÇÇAKIR, Esnafın pandemiden dolayı çok zor günler yaşadığını, ileri günlerde kısıtlamaların kaldırılmasıyla da bu zorlu günlerin geride kalacağına inandığını ifade etti.

GENÇÇAKIR: “PANDEMİ İLE MÜCADELE BAŞARI İLE SÜRDÜRÜLÜYOR”

Korana virüs salgını nedeniyle Türkiye’nin değil tüm dünyanın sıkıntılar yaşadığını ifade eden Bafra Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin GENÇÇAKIR:

“Pandemi süresince yalnızca ülkemiz değil, dünya genelinde sıkıntılar yaşandı. Bu mücadeledeyi ülke olarak başarılı bir şekilde sürdürme çabası içerisindeyiz. Pandemi sürecinin başında, vakaların yayılımının artmaması için sosyal hareketliliği fazla olduğu işletmeler kapatıldı. Kahvehane, kıraathane, kafe, internet kafe, restoran, düğün salonları, halı saha işletmeleri, yüzme havuzları, hamamlar gibi işletmelerimizin faaliyetleri kısıtlanmıştı. Geçtiğimiz yıl yaz aylarında bu işletmeler Normalleşme Süreci ile açıldı ancak vaka artışları nedeniyle Kasım 2020 tarihinde yeniden kısıtlandı. Bizler de Şoförler odası olarak Tedbir amaçlı testlerimizi yaptırdık. Şükürler olsun ben dahil hepimiz negatif çıktık” dedi.

GENÇÇAKIR: “SALGINDA EN BÜYÜK ZARARI ESNAF YAŞADI”

Esnafın büyük zararalar yaşadığına vurgu yapan GENÇÇAKIR, “Tedbirler kapsamında kapanan ve faaliyetleri kısıtlanan esnaf, bu dönemde büyük zarar gördü. Burada konu iş kollarının kapanması ya da kısıtlanması değildi. Bafra’da esnaf kollarının tamamı birbirine bağlı halde bulunuyor. Bir işletmenin kapanması zincirleme olarak tüm esnafı olumsuz etkiliyor. Kapanan iş yerleri bir tarafa faaliyetleri kısıtlanan iş yerlerinde esnaf, bırakın kira ve giderlerini karşılamayı, çalışanların ücretlerini dahi ödeyemez hale gelmiştir. Sözün kısası, pandemi döneminde en fazla mağdur olan kesim esnaf oldu. Esnafımızın mağduriyetlerinin giderilmesi ve durumlarını anlatmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunduk.” dedi.

GENÇÇAKIR: “KOOPERATİFLER ESNAFIN CAN SİMİDİ OLDU”

Zor durumda olan esnafa yönelik destekler sağlandığını ancak yetersiz olduğunu belirten GENÇÇAKIR, “Cumhurbaşkanımız tarafından esnafa yönelik bir destek paketi açıklandı. Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatiflerinden 25 bin TL ve Halk Bankasından 25 bin TL olmak üzere 50 bin TL can suyu kredisi geldi. Esnaf ve Kefalet Kredi ödemeleri 3 ay süre ile ertelendi. Biz bu karardan başlangıçta memnun olduk, Bafra’da bulunan tüm kurumlar ve STK’lar el birliği ile bu pandemiden çıkış için çözüm aramaya hep birlikte başladık. Bunun için Maske ve sosyal mesafeye dikkat edeceğiz. Ziyaretlerimizi ve gezilerimizi şimdilik erteleyeceğiz’’ dedi.

GENÇÇAKIR: “ESNAF VERGİSİNİ BİLE ÖDEYEMEZ DURUMDA”

Başkan GENÇÇAKIR, “Salgına karşı alınan tedbirlerden en fazla etkilenen esnaf grubu Şoför Esnafı, kahve, kafe, Tuhafiyeciler oldu. Lokantalarımızda uygulanan paket servis uygulamaları esnafın giderlerini karşılamaya yetmedi. Devletimizin başlattığı kira yardımlardan bir kısım faydalanırken, belirli bir kısımdaki esnaf faydalanamadı. Esnaf için de en azından bu destek can suyu oldu.” diye ifade etti.

GENÇÇAKIR: “ESNAFA BİR YIL GERİ ÖDEMESİZ, FAİZSİZ KREDİ VERİLMELİ”

Esnafın Bağ-Kur, SGK ve vergi ödemelerini yapamayacak durumda olduğunu kaydeden GENÇÇAKIR, Konuşmasına şöyle devam etti:

“Esnafımızın ayakta durabilmesi için bu ödemelerin acilen dondurulması gerekiyor. Ayrıca esnafa bir yıl geri ödemesiz, faizsiz kredi desteği de sağlanmalı. İlimiz ve ilçemiz Yüksek riskli bölgede olduğu için henüz Yasaklar kalkmadı. Bu noktada rehavete kapılmamalıyız. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına esnafımızın ve vatandaşlarımızın uymasını bilhassa bekliyoruz.” dedi

Kaynak: Editör:
Etiketler: Genççakır,Esnafa, Bir, Yıl, Geri, Ödemesiz,, Faizsiz, Kredi, Verilmeli,
Yorumlar
Haber Yazılımı