Engelsiz eğitim, engelsiz gelecek
Haber
22 Mart 2021 - Pazartesi 14:04
 
Engelsiz eğitim, engelsiz gelecek
Bafra Osmanbeyli Şehit Mustafa Pilan Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe öğrencileri, okulun Psikolojik Danışmanve Rehber Öğretmeni Özlem ARSLAN rehberliğinde “BaşarıyaKoşan Yürekler”adlı e-Twinning projelerinehem uzaktan eğitim hem de yüzyüze eğitim ile devam ediyor.
Bafra Haberi
Engelsiz eğitim, engelsiz gelecek

Farkındalığını yaşadığımız ‘’Down Sendromu Farkındalık Günü’’ ve yaklaşmakta olan ‘’2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’’  arasında özel eğitime emek verenilçemizinönemli kurumlarından Bafra Osmanbeyli Şehit Mustafa Pilan Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe öğrencileri, okulun Psikolojik Danışmanve Rehber Öğretmeni Özlem ARSLAN rehberliğinde “BaşarıyaKoşan Yürekler”adlı e-Twinning projelerinehem uzaktan eğitim hem de yüzyüze eğitim ile devam ediyor.

Proje ile özel gereksinimli öğrencilere her ay farklı sorumluluklar verilerek başarı duygusunu tatmaları, özgüven ve cesaretlerinin artması, algılama ve kendini ifade etme becerilerini geliştirmeleri, çevrelerindeki bireylerin onlara inanması sağlanmakta; öğretmenleri rehberliğinde başarabileceği hedeflerle öğrenmelerine katkıda bulunulmaktadır.

Türkiye’den 10, Hırvatistan’dan 1 ortağın katılımı ile yürütülen projenin ortaklarından Özlem ARSLAN, Kasım ayında başlamış olup, Mayıs ayında sonlanacak proje ilezekâ oyunları oynayabilirim, anneme babama yardım edebilirim, kodlama çalışmaları yapabilirim, sanatta başarılı olabilirim, duygularımı ifade edebilirim ve yemek yapmayı başarabilirim gibi sloganlarla birçok etkinliğin gerçekleştirildiğini ve gerçekleşmeye devam edeceğini belirtilmiştir. Öğrencilerin etkinlikleri gerçekleştirirken başarabilme inancının kuvvetlenip kendine güvenlerinin arttığı, yaşadıkları farklı deneyimler ile eğlenerek öğrenmelerine katkı sağlandığını ifade etmiştir. Dedi

Başarılı çalışmalarını yakından takip ettiğimiz okulumuza teşekkür ediyoruz.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Engelsiz, eğitim,, engelsiz, gelecek,
Yorumlar
Haber Yazılımı