Başkan Kılıç, Millet Camisi, milletin parası ile yapılacak
Haber
07 Şubat 2024 - Çarşamba 19:15
 
Başkan Kılıç, Millet Camisi, milletin parası ile yapılacak
Samsun’un Bafra ilçesinde toplanan hayırlarla Millet Bahçesi’nin içine, 10 bin kişilik Millet Camisi yapılacak.
Bafra Haberi
Başkan Kılıç, Millet Camisi, milletin parası ile yapılacak

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın girişimleri sonucunda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan Millet Bahçesi çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, proje alanında yükselecek Millet Cami, yapılan yardımlarla yapılıyor.
 

2 BİN METREKARE OTURMA VE DİNLENME ALANI
 

Kızılırmak Sedde kıyısı boyunca 4 parselden oluşan 310 bin 106,67 metrekare  alan üzerine yapılan ve Karadeniz Bölgesi’nin en büyüğü olma özelliğine sahip olan Millet Bahçesi’nin bünyesinde yer alacak olan Millet Cami, 10 dönümlük bir alanda, yaklaşık 2 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip olmasının yanında, kıble istikametinde 2 bin metrekare oturma ve dinlenme alanları yer alacak.


10 BİN KİŞİLİK MİLLET CAMİSİ
 

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç Millet Camii ile ilgili yaptığı açıklamada,”Bölgemizde çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. 10 bin kişilik Millet Cami projemizin, başlamasının arifesindeyiz. İlk kazma vuruldu, hafriyatçılar temeli kazıyorlar. Önümüzdeki günlerde temel atma töreni ile Cami inşaatına başlanmış olacak. Millet camisi ile ilgili dernek kuruldu. Burada yapılacak olan Cami milletimizin gayretleriyle yapılacak. Biz belediye olarak alt yapı çalışmalarını, imar planlarını, projeler gibi düzenlemeler yaptıklarını” kaydetti.

 

YAKINDA TEMEL ATMA TÖRENİ OLACAK

 

Caminin yapımı vatandaşlar tarafından yapılacağını söyleyen Hamit Kılıç,” Hayırsever vatandaşlarımız Bafra’da bir hayli fazladır. İlk başlangıcında bu işi yapan hafriyatçılarımız, kamyon ve kepçe sahibi hafriyatçılarımız bir araya geldiler, başkanım buranın kazısını, hafriyatını biz yaparız. Bu hayır olayına biz talibiz dediler, Şuan ki yapılan kazı, Bafra’mızın önde gelen birkaç hafriyatçı tarafından hayır için yapılıyor. Önümüzdeki günlerde temel atma töreni ile hep beraber milletçe bu inşaatı başlatmış olacağız. Bafra’ya çok önemli bir vizyon getiren, Bafra’nın belki sembolü olacak, Millet Bahçesinin hemen köşesinde, çok büyük ibadet haneyi Millet Camisini Bafra’ya kazandırmış olacağız. “ dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Kılıç,, Millet, Camisi,, milletin, parası, ile, yapılacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı