Bafra OSB için Medikal Yatırımcılar için Sözleşmeler İmzalandı
Haber
14 Nisan 2022 - Perşembe 11:42
 
Bafra OSB için Medikal Yatırımcılar için Sözleşmeler İmzalandı
Başar, Bafra OSB Medikal Yatırımcıların Merkezi olacak
Bafra Haberi
Bafra OSB için Medikal Yatırımcılar için Sözleşmeler İmzalandı

Başar, Bafra OSB Medikal Yatırımcıların Merkezi olacak

 

Haber - Foto / Ebubekir Yılmaz 

İkinci etap çalışmaları kapsamında Bafra OSB'ye yeni Medikal yatırımcı firmalar Aysam Ortopedi ve Tıbbi Aletler Firması ve ABC Medikal Tıp Sağlığa Firmasıyla Valilik, Kaymakamlık ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odasında sözleşmeler imzalandı.

 

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda imzalanan sözleşme sonrası kısa bir konuşma yapan Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Bölge ve Bafra ekonomisine katkı sağlayacak olan büyük isim yapmış Firmaları Bafra OSB'ye kazandırmaya devam ettiklerini söyledi. Başar,Bafra Organize Sanayi Bölgemizde ilk etapta yer kalmadığı için, ikinci etap çalışmamız olan alt yapı çalışmamızı bitirmiş olduk. Alt yapı bittikten sonra birinci etapta yer kalmamasıyla birlikte ikinci etapta yer vermemiz gerektiği için

 

Medikal OSB sadece ismini İhtisas' tan Karma OSB' ye çevirdik. Buradan da Medikalcı yatırımcılara yer tahsis etmeye devam ettik. Recepoğlu Aysam Ortapedi ve Tıbbi aletler Medikal Bakım Ürünleri firmasına tahsil ettiğimiz yatırımları OSB' de başladı ve devam ediyor.

 

"Bölgemize ve Bafra' ya Katma değer katacaklar"

 

İkinci firma olan ABC Medikal oda yakında yatırımı olan Medikal üzerine başlayacak. Başar, Bölge ve ilçemiz adına Aysam Ortopedi ve Tıbbi Aletler Firması Ahmet Aydemir'e ve ABC Medikal Genel Müdürü Cengiz Karaosmanoğlu' na bu değerli yatırımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

İkisi de ihracat firması olup, yapacakları yatırımlarından dolayı Bölgemize ve Bafra'mıza katma değer katacaklar.

 

"Bu iki önemli büyük Firma 2023 Yılında Faaliyete geçecekler "

 

Bu iki büyük firma fabrikalarının Bafra'yı seçmeleri gelmeleri bir milattır dedi.Bafra Medikal yeri olacaktır diyen Göksel Başar, bir ara Bafra' ya Medikal yatırımcılar gelecek mi soruları meşgul ediyordu gündemimiz, ama görüyoruz ki böyle bir sıkıntımız yok. Aksine bu iki büyük Medikal firmanın Bafra OSB'yi tercih etmeleri diğer Medikal yatırımcıları da Bafra OSB' ye çekecektir.

 

Bu iki büyük firma Bafra OSB' de 2023 yılının Haziran veya Eylül aylarında istihdam için faaliyete geçecekler.Bunu akebinde OSB' de toplam 500 kişiye istihdam sağlanmış olacak.Bafra OSB Medikal alanda gelişecek yeni yatırımcılar kapılarımızı aşındıracak,yeni yatırımcılara da kapı açacaktır. Başar, emeği geçen bizlere her konuda yardımcı olan Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, İlçe Kaymakamımız Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkanımız Hamit Kılıç ve ismini zikremedilerimize şahsım ve yönetimim adına teşekkür ediyorum dedi.

 

Başkan Başar'ın konuşmasından sonra ABC Medikal Genel Müdürü Cengiz Karaismailoğlu, hal hazırda İstanbul' da 10 bin metre kare üzerine kurulmuş Medikal firmamız 120 kişiye istihdam sağlıyor. Bafra OSB' deki yatırımımız ise 24 Bin kapalı alanda üzerinde 10 milyon dolar civarında olacak ve buradaki işletmemiz 300 kişiye istihdam sağlamış olacağız.

 

Karaismailoğlu, tam anlamıyla imalatımız bittiğinde üretim hattımız kurulduğunda 300 kişiye istihdam etmeyi planlıyoruz. Bize burada ihtiyaç olacak sektörler inşallah Bafra Medikal ve Metal bölümüyle alakalı personel alımları olacak. İnşallah 2023 yılı Haziran ve Eylül başında iş faaliyetine başlamayı düşünüyoruz, Bölge, Bafra ve bizler için hayırlısı olur temennisinde bulunuyorum diyerek sözlerini tamamladı.

 

Aysam Ortopedi ve Tıbbi aletler işletme sahibi Ahmet Aydemir ise bizlerde Medikal firması olarak bu bölgeye Bafra' ya olumlu oluşumdan dolayı destek vererek böyle bir yatırım yapmayı uygun gördük. Bazı konulardan fedakarlık yaparak burada değerli bir yatırıma imza attık. İnanıyorum ki bizim bu olumlu yatırımlarımız, yatırım yapmak isteyen diğer firmaların önünü de açmış olduk.

 

Bafra OSB' ye gelsin rahatça yatırımlarını yapsınlar değerlendirsinler istedik. Aydemir, Aysam Ortopedi ve Tıbbi Aletler( Recepoğlu) olarak 2023 Haziran ve Eylül ayları için faaliyete geçerek Bölgeye ve Bafra' ya istihdam sağlayacağız dedi

 

 

OSB' de İkinci Etap çalışmaları kapsamın da Sözleşme imzalama toplantısına Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu başkanı Göksel Başar, Yönetimi, Aysam Ortopedi ve Tıbbi Aletler ( Recepoğlu) Firması sahibi Ahmet Aydemir, Aysam Genel müdür yardımcısı Ufuk Güler, ABC Medikal Genel müdürü Cengiz Karaismailoğlu,ABC Tıp Sağlık merkezi firması Karadeniz Bölge Sorumlusu Alican Altunbaş ve Bafra OSB Müdürü Recai Akçer katıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bafra, OSB, için, Medikal, Yatırımcılar, için, Sözleşmeler, İmzalandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı