Bafra'da Tütün İndirme Kuraları Çekildi
Haber
17 Ocak 2022 - Pazartesi 16:18
 
Bafra'da Tütün İndirme Kuraları Çekildi
SAMSUN' UN Bafra İlçesinde tütün indirim kuraları çekilişi Bafra Ziraat Odası toplantı odasında AK Parti Samsun Millet Vekili Avukat Orhan Kırcalı' nın katılımıyla gerçekleşti.
Bafra Haberi
Bafra'da Tütün İndirme Kuraları Çekildi

SAMSUN' UN Bafra İlçesinde tütün indirim kuraları çekilişi Bafra Ziraat Odası toplantı odasında AK Parti Samsun Millet Vekili Avukat Orhan Kırcalı' nın katılımıyla gerçekleşti.

 

Bafra' da Ocak ayı içersin de tütün indirim kuraları çekilişi Bafra Ziraat Odasında Ak Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz , Bafra Muhtarlar Dernek Başkanı ve Dikencik Mahallesi Muhtarı Erol Andiç, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve yönetim kurulu, Bafra Çeltik Komisyon Üyesi Şükrü Derebey , mahalle muhtarları ve  üreticilerin katılımı ile yapıldı.Toplantı öncesi konuşan Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, " Tütün bir tarım ürünüdür. Tarıma verilen desteklerin tütüne de verilmesini istiyoruz.Tütün denince akıllara Bafra'nın gelmektedir.

 

Türkiye'de en kaliteli tütün Bafra'da yetişiyor, Bafra’da ki tütünün kalitesi hiç bir şehirde yoktur. Tütün üreticisine destek verilmesi gerekmektedir. ’dedi.

 

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ,’’Alternatiflerin çoğalmasıyla beraber ovamızda tütün ekenler, tütün yetiştirenler çeşitli alternatifleri değerlendirmiştir. Ama şu hala bir gerçek ki geçen yıllara rağmen en kaliteli tütün hala Bafra'mızda ekiliyor. Ben bol bereketli ürün ve kazançlar temenni ediyorum. ’diyerek sözlerini tamamladı.

 

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen yaptığı konuşmada,’’ Tütün Bafra’nın ayrılmaz bir parçası. Tütün sadece sattığımız , aldığımız bir üründen ziyade artık sosyal hayatımızda, aile hayatımızın içerisine sinmiş bir üründür.Tütünü sadece sigara yapımında kullanılan bir ürün olarak değerlendirmemek gerekir. Ama bence tütünü tıbbi aromatik bitki olarak değerlendirmemiz lazımdır. Gerek parfüm sanayinde, gerekse kolonya sanayinde gerekse özünden elde ettiğimiz çeşitli kimyasallarla çok farklı alanlarla da kullanabiliriz.’’dedi.

 

Ak Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı ise yaptığı konuşmada,’’ Tütünün bölgemiz için çok önemli olduğunu biliyoruz. Tütün sadece sigara üretiminde kullanılan bir ürün değil. Bafra tütününü bizim çocukluğumuzda daha önemli bir üründü. Bizler her zaman üreticilerimizin yanındayız. Onların problemleri bizlerin problemleridir. Bafra tütünü uluslar arasında bilinen bir tütün. Daha kaliteli tütünler üretilirse katma değeri daha yüksek alım olacaktır.Konuşmaların ardından tütün indirme kuraları çekildi.Konuşmaların ardından Bafra'da tütün indirme kuraları Ak Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Av.İbrahim Semiz , Bafra Muhtarlar Dernek Başkanı ve Dikencik Mahallesi Muhtarı Erol Andiç, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner , Bafra Çeltik Komisyon Üyesi Şükrü Derebey tarafından çekildi.

 

Çekilen kura sonucuna göre tütün alımlarına Kozağzı Mahallesinden  başlanacak.

 

2021- 2022 Tütün İndirme Sırası  şu şekilde oldu.

 

Kozağzı - Doğanca  - Türbe - Şeyhören  - Üçpınar -  Derbent -  Kaygusuz - Barış  Çulhakoca  Kahraman - Kapıkaya  İkiztepe  Darboğaz  Esençay - İnezükoşaca - Gökçeağaç - Ağcaalan  Dereler - Bafra Gazipaşa  Keresteci  Çataltepe - Çetinkaya - Balıklar - Sarıçevre  Düzköy - Kanlıgüney - Asmacam - Sarıkaya  Yörgüç - Azay - Çatak - Çamaltı - Eynegazi  Doğankaya - Bengü - Terzili - Komşupınar  Kolay - Dedağı - Şeyhulaş - Adaköy - Yağmurca - Aktekke - İlyaslı -  Ortadurak  Sürmeli - Paşa Şeyh -  Uluağaç - Yiğitalan  Hacıoğlu - Boğazkaya  - Bakırpınar - Kelikler - Eldavut - Evrenuşağı - Gazibeyli  Elifli - Örencik -  Sarıköy - Çalköy - Tepebaşı  Lengerli - Yeniköy - Altınay - Kuşçular - Sarpın  Küçükkavakpınar - Türkköyü - Gökçekent - Karaburç - Bafra Alparslan  - Göltepe  Meşelitürkmenler  - Osmanbeyli - Kuzalan  Hıdırellez - Dedeli - Iğdır - İkizpınar -   Ozan - Gümüyaprak - Kamberli  - Selemelik - Asar  Kuşluğan  Tepecik  Harız  Yakıntaş  Başkaya  Bafra Mevlana - Şahinkaya - Hüseyinbeyli  Gerzeliler - Köseli - Müstecep - Akalan  Gökçesu sıralandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bafra'da, Tütün, İndirme, Kuraları, Çekildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı