Bafra' da Ramazan Pideleri Fiyatları Belirlendi
Haber
28 Mart 2022 - Pazartesi 16:11
 
Bafra' da Ramazan Pideleri Fiyatları Belirlendi
Samsun'un Bafra ilçesinde Ramazan ayına sayılı günler kala Bafra Fırıncılar Odası Ramazan Pidesi fiyatlarını belirledi
Bafra Haberi
Bafra' da Ramazan Pideleri Fiyatları Belirlendi

Bafra' da Ramazan Pideleri Fiyatları Belirlendi
 
Haber Ebubekir Yılmaz
 
Samsun'un Bafra ilçesinde Ramazan ayına sayılı günler kala Bafra Fırıncılar Odası Ramazan Pidesi fiyatlarını belirledi 
 
Konu ile açıklama yapan Bafra Fırıncılar Odası Başkanı Temel Bektaş, Ramazan' a sayılı günler kala fırıncı meslektaşlarımıza yaptığımız iştişareler sonucunda Ramazan Pidesinin   fiyatlarını belirlemiş olduk. Bektaş, 340 gram Susamlı Yumurtalı Ramazan Pidesinin fiyatı 7.50 lira, 680 gram Susamlı yumurtalı Ramazan Pidenin fiyatı ise 15 lira, 340 gram Sade Pidenin fiyatı 6 lira ve 680 gram sade pidenin fiyatı ise 12 lira, 60 gram olan  ve 2.50 liradan satılan Simit' inde fiyatını da 3 Lira olarak belirlediklerini ifade etti.
 
Bunu da bu seneki duruma göre ayarlama yapsaydık, şu an Ramazan Pidenin fiyatları daha farklı fiyatlı olması gerekiyordu. Mesala 10 lira ile 20 lirada satılması gerekiyordu şu anki zorlu ekonomik  şartlara göre. Bizleri fazlasıyla zorlayacak olan Ramazan pidesi fiyatlarını ekonomik krizden dolayı vatandaşların alım gücünün düşmesinden dolayı bunun da göz ardı etmeden onları düşünerek kendimizden fedakarlık yaparak bu Ramazan Pidesi fiyatlarını belirledik. Geçen seneye göre fiyat konusun da az da olsa fiyatları değiştirmek zorunda kaldık, ama oda çok fazla değil. 
 
Bektaş, geçen yıl Ramazan ayında 110 lira  ile 120 liradan aldığımız Unun çuvalını şu an 380 ile 400 lira bandından alıyoruz, geçen seneye bir koli mayayı 50 ile 60 liradan alıyorduk bu sene 260 ile 280 lira bandında, geçen yıl Susamı 15 ile 16 liradan alıyorduk bu yıl 40 lira oldu. Bir ton odunu 300 liradan alırken bu sene odun depolarındaki fiyat ise 1400 lira oldu. Bir koli yumartayı 15 liradan alırken bu sene 40 ile 45 lira olmuş. Şartlar birden bire anormal şekilde arttı. Yaklaşık 500 artış oldu. Her şey gittikçe  ağırlaşıyor. 
 
Ramazan ayı başında ekmeğe zam uygulayacaktık. Öyle düşünüyorduk ama ertelemek zorunda kaldık.
 
 
Ekmeği 2.50 liradan 3 liraya yükseltecektik ama yapmadık. Onu da Ramazan ayı sonuna ertelemek zorunda kaldık. Ama Ramazan ayı sonunda Ekmek ürünlerine Zam kaçınılmaz olacaktır. 
 
Çünkü Fırıncı meslektaşlarımız başta Elektrik, Un, Odun, akaryakıt, Maya, Susam ve işçilik fiyatlarına ayak uyduramaz oldu. Giderleri artı ki fırıncı meslektaşlarımızın bu zamanda bu zor şartlar altında işleri kolay değil,kaç kalemde fiyatlar öyle böyle değişti ki 
 
Artık bunun sonu nereye gider, nereye kadar dayanırız bilmiyorum. 
 
 
Dayana bildiğimiz yere kadar gideceğiz Allah büyüktür dedi.
 
Kaynak: Editör:
Etiketler: Bafra', da, Ramazan, Pideleri, Fiyatları, Belirlendi,
Haber Videosu

Web Tv'de Görüntüle

Bu videoyu yorumlamak ve paylaşmak için ayrıca tıklayın.

Yorumlar
Haber Yazılımı