Bafra’da da Korona virüs denetimleri sıklaştı.
Haber
01 Nisan 2021 - Perşembe 23:24
 
Bafra’da da Korona virüs denetimleri sıklaştı.
Özellikle son aylarda Karadeniz Bölgesi’nde yüksek artış gösteren Korona virüs vakalarına karşı Samsun ve ilçelerinde olduğu gibi Bafra’da da Korona virüs denetimleri sıklaştı.
Bafra Haberi
 Bafra’da da Korona virüs denetimleri sıklaştı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında haftanın belirli günlerinde yapılan denetimlere katılan Bafra Kaymakamı Cevdet ERTÜRKMEN, Belediye Başkanı Hamit KILIÇ ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç AKIN, iş yerlerini ve pazarları ziyaret ederek vatandaşları tedbirlere riayet etmesi yönünde uyarılarda bulundular. Kaymakam Cevdet ERTÜRKMEN, “İnşallah bu kötü günlerde geride kalacak” dedi.

Özellikle son aylarda Karadeniz Bölgesi’nde yüksek artış gösteren Korona virüs vakalarına karşı Samsun ve ilçelerinde olduğu gibi Bafra’da da Korona virüs denetimleri sıklaştı.

Bafra Kaymakamı Cevdet ERTÜRKMEN, Bafra Belediye Başkanı Hamit KILIÇ, Bafra Emniyet Müdürü Bünyamin TEMUR ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç AKIN ile birlikte vatandaşları Maske takması ve sosyal mesafeye uyması yönünde uyarılarda bulundular.

KAYMAKAM ERTÜRKMEN: “KİŞİSEL TEMİZLİĞE HASSASİYET GÖSTERELİM”

Bafra Kaymakamı Cevdet ERTÜRKMEN, “Kişisel temizliğin yanında birlikte kullandığımız ortak yaşam alanlarında sosyal mesafe kurallarına uyarak maskelerimizi takmak, Korona virüsle aşıdan önce gelen en önemli tedbir kalkanımızdır. Bafra’da hep birlikte bu konuda örnek bir davranış sergileyerek bu yayılımı kurallara uyarak birlikte kontrol altına almalıyız. Bu zor süreci hep birlikte atlatmak adına gereken özeni göstermeliyiz. Baframız da bundan sonra da denetimlerimiz aralıksız olarak sürecektir. İnşallah Dayanışma ile bu zor günleri birlikte geride bırakacağız” dedi.

VAKA ARTIŞLARINDA SAMSUN TÜRKİYE’DE BİRİNCİ SIRALARDA YER ALIYOR

Sağlık Bakanlığının açıkladığı Korona virüs tablosunda ‘Çok yüksek riskli il’ statüsünde yer alan ve vaka artışı ile Türkiye’de birinci sırada yer alan Samsun’da Sağlık il Müdürlüğü, kentte ilk kez vakaların patladığı 5 İlçede çok sıkı tedbirler alınmasını istedi.

KAYMAKAM UYARDI AMA VATANDAŞLAR DUYARSIZ

Bafra Kaymakamı Cevdet ERTÜRKMEN, haftanın belirli günlerinde cadde, sokak ve pazar yerlerini ziyaret ederek Korona virüs tedbirlerini sık sık yerinde inceledi. Kaymakam Cevdet ERTÜRKMEN, “Taziyelere katılım olmasın, birkaç aile evde bir araya kesinlikle gelmemeli, cenazelere 20 en fazla ise 30 kişiden daha fazla katılım olmasın, Kurallara uymayanlar maalesef başta Samsun olmak üzere tüm İlçelerimizi haliyle de Baframızı kırmızıda sabitledi” dedi.

ERTÜRKMEN: “TAZİYELERİ TELEFONLA GERÇEKLEŞTİRELİM”

Bafra Kaymakamı Cevdet ERTÜRKMEN, konuşmasının devamında “Özellikle haftasonları olmak üzere birkaç aile bir evde kesinlikle bir araya gelmemeli. Bunu kesinlikle yapmasınlar. Bunun en fazla zararının kendilerine olduğunu bilsinler. Kesinlikle cenazelere fazla katılım olmasın. Taziyeler hepimiz için daha da riskli. Kapalı ortamlarda yapıldığı için taziyelerin bu dönem için ertelenmesini istiyoruz. Uzaktan telefonla da taziye yapılabilir bu manada birkez daha vurguluyorum kesinlikle taziyelere katılımın olmasını istemiyoruz” dedi.

KAYMAKAM ERTÜRKMEN: “DENETİMLER BUNDAN SONRA DA DEVAM EDECEK”

Bafra’da denetimlerin sıklıkla devam ettiğini de ifade eden Bafra Kaymakamı Cevdet ERTÜRKMEN, “Pandemi ile mücadele ediyoruz. Özellikle cenazelerden ve taziyelerden olan bulaşmanın çok fazla olduğunu her defasında ifade etmiştim. Bu neden denetimlerimiz ara vermeden aralıksız olarak devam ediyor. Tüm ekiplerimiz sahada tematik denetimleri devam ettiriyor. Bu konuda Bafralı hemşehrilerimizin desteğini özellikle istihram ediyorum. İnşallah bu mücadeleyi hep birlikte kazanacağız. İnşallah bu çabalarla inanıyorum bir müddet sonra durumumuzun iyileşeceğini düşünüyoruz.
Bizler de bu düşünce ile onun için çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: , Bafra’da, da, Korona, virüs, denetimleri, sıklaştı.,
Yorumlar
Haber Yazılımı