Alaçam' da Ben Olsaydım Temalı Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı
Haber
01 Nisan 2022 - Cuma 16:05
 
Alaçam' da Ben Olsaydım Temalı Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı
SAMSUN' UN Alaçam İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Toplum Sağlığı koordinasyonunda uyuşturucu, alkol, tütün, davranışsal bağımlılık konularına yönelik genel durum ve değerlendirmesi kapsamında "Ben Olsaydım” teması altında ele alındığı ve ilçemizde bağımlılık ile mücadeleyi güçlendirmek amacıyla düzenlenen Bağımlılıkla mücadele Çalıştayı düzenlendi.
Gündem Haberi
Alaçam' da  Ben Olsaydım Temalı Bağımlılıkla  Mücadele Çalıştayı

Alaçam' da Ben Olsaydım Temalı Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı

 

SAMSUN' UN Alaçam İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Toplum Sağlığı koordinasyonunda uyuşturucu, alkol, tütün, davranışsal bağımlılık konularına yönelik genel durum ve değerlendirmesi kapsamında "Ben Olsaydım” teması altında ele alındığı ve ilçemizde bağımlılık ile mücadeleyi güçlendirmek amacıyla düzenlenen Bağımlılıkla mücadele Çalıştayı düzenlendi.a

 

Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakam Fikret Zaman, “İlçemizde bağımlılıkla mücadele çalışmaları Kaymakamlığımız ve İlçe Toplum Sağlığı koordinasyonunda bütün kurum ve kuruluşlarımızın katkılarıyla sürdürülmektedir. Bu Çalıştay’da çıkacak sonuçlarda mücadelemizde bize yol gösterici olacaktır dedi.

 

Alaçam Toplum Sağlığı Başkanı Ertan Baş: uyuşturucu, alkol, tütün, davranışsal bağımlılık konularına yönelik genel durum ve değerlendirmelerin “Ben Olsaydım” teması altında ele alındığı sinevizyon gösterisi ile katılımcılara anlattı. Bağımlılıkla mücadele konusunda ilimizde önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Toplum Sağlığı Başkanı Ertan Baş, “Her zaman ifade ettiğimiz üzere bağımlılık sadece ülkemizin değil bütün ülkelerin en önemli sorunlarının başında yer almaktadır. İçerisinde çeşitli türleri olan bağımlılık konusu çok yönlü bir mücadeleyi gerektirmektedir. Madde kullanımının yanı sıra alkol, tütün, kumar ve teknoloji bağımlılığı her kesimden insanı etkisine alan sorunlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizde bağımlılıkla mücadele kapsamında çeşitli faaliyetler yürütülmekte, projeler uygulanmaktadır. Bu kapsamda, 2022 yılı içerisinde Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulunca alınan kararlar doğrultusunda “Ben Olsaydım” temasıyla bir çalışma yapılması kararlaştırıldı.

 

Sadece kolluk kuvvetlerinin gayretleriyle bu sorunun çözülemeyeceğini biliyoruz. “Ben Olsaydım” projesi kapsamında bağımlılıkla mücadelede başarıya ulaşmak için kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve basın yayın organları gibi toplumun tüm kesimlerinin desteğine ihtiyacımız var.

 

Yapacağımız çalıştayımızda yaşanan sorunlara karşı çözüm örnekleri ortaya konulacak ve neticede rapor haline getirilecektir.” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Alaçam', da, , Ben, Olsaydım, Temalı, Bağımlılıkla, , Mücadele, Çalıştayı, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı