SAMSUN TANITIM GÜNLERİ RESMİ AÇILIŞI YAPILDI
Haber
14 Mayıs 2022 - Cumartesi 18:00
 
SAMSUN TANITIM GÜNLERİ RESMİ AÇILIŞI YAPILDI
Samsun Haberi
SAMSUN TANITIM GÜNLERİ RESMİ AÇILIŞI YAPILDI

SAMSUN TANITIM GÜNLERİ RESMİ AÇILIŞI YAPILDI

 

 

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) tarafından organize edilen Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenen “Samsun Tanıtım Günleri” resmi açılış töreni yapıldı.

 

Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun valisi Zülkif Dağlı, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Mülkiye Başmüfettişi ve eski Samsun Valisi Osman Kaymak, İlçe Kaymakamları, aralarında Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ında bulunduğu ilçe Belediye Başkanları, Samsun Federasyon ve Dernek Başkanları katıldı. SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı törende gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, “Dün başlayan, bugün resmi olarak açılışını yaptığımız Samsun tanıtım günlerimiz pazar gününe kadar her günü ayrı bir coşku ve heyecan ile devam edecektir.

 

Samsun kurtulan değil kurtaran şehir olması hasebiyle bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Bu tanıtım günlerindeki niyetimiz ve gayemiz, gurbetteki Samsunlu hemşehrilerimizle beraber olmak kültürel ve folklorik ağlarımızı tanımak. Sunumu temsil eden bayrak taşıyan başkanlarımızla, bürokratlarımızla siyasilerimizle iç içe olmanın gayesidir. Her yıl özenle düzenlediğimiz tanıtım günlerine bir yenisini ve daha özelini bu yıl da eklemiş bulunuyoruz” dedi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Dünyanın başşehri İstanbul’da Karadeniz’in başşehri Samsun’un tanıtım günlerinde birlikteyiz. Samsunlu denilince güven, çalışkanlık, sadakat, vatana millete bağlılık akla gelir. Böylesi bir organizasyon için SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi. AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, “Pandemi sürecinde özlemle beklediğimiz birlik ve beraberliğimizin en güzel şekilde sergilendiği Büyük Samsun Buluşmasına gösterilen yoğun ilgiden dolayı tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” Dedi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Büyük Samsun Buluşmamıza katılım sağlayan tüm hemşehrilerime Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın saygılarını, sevgilerini ve muhabbetlerini iletiyorum. Samsun 19 Mayıs 1919’ta Mustafa kemal Atatürk tarafından yakılan meşale ile ilham veren bir şehirdir. Bu günde bizler bu ilhamın taşıyıcılarıyız” dedi. Samsun valisi Zülkif Dağlı ise “SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı ve Yönetim Kurulunu böylesi bir organizasyon hayata geçirdikleri için alkışlıyor teşekkür ediyorum.

 

Samsun’umuz tam bir cazibe kenti. Karadeniz’in en büyük şehri ve yıldızı “dedi. Törende kurdele kesiminin ardından alan stantlar ziyaret edildi. Bafra standını ziyaret edilen protokol üyelerine meşhur Bafra dondurması ikram edildi. Samsun Tanıtım Günlerinin Cuma günü programında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, OMÜ Rektörü Prof.Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Aydın ile söyleşinin ve Zennure Çaylı, Osman Öztekin, Şeyda Karadeniz konseri yer alıyor. 14 Mayıs Cumartesi aralarında Bafralı yazar Alptekin Ahıshalıoğlu’nun yer alacağı çeşitli yazarların imza günü, yağlı güreş gösterileri, Sibel Yıldırım ve Zara konseri ve protokol programı gerçekleştirilecek.

 

Tanıtım günleri 15 Mayıs Pazar günü imza günü etkinlikleri ve konserlerle sona erecek.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAMSUN, TANITIM, GÜNLERİ, RESMİ, AÇILIŞI, YAPILDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı