Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti: 'AYDINLIK GELECEK O GÜN BAŞLADI'
Haber
19 Mayıs 2022 - Perşembe 07:54
 
Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti: 'AYDINLIK GELECEK O GÜN BAŞLADI'
Cemiyet Başkanı Yusuf Ziya Çakır, "19 Mayıs, Türk milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, aydınlık bir geleceğin başladığı gündür" dedi
Samsun Haberi
Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti:  'AYDINLIK GELECEK O GÜN BAŞLADI'

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti: 'AYDINLIK GELECEK O GÜN BAŞLADI'

 

Cemiyet Başkanı Yusuf Ziya Çakır, "19 Mayıs, Türk milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, aydınlık bir geleceğin başladığı gündür" dedi

 

-------------------------------------------

 

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, 19 Mayıs 1919'un, Türk milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, aydınlık bir geleceğin başladığı gün olduğunu söyledi.

 

ZAFER VE BAĞIMSIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ

 

19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu,19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Cemiyet'in mesajını kamuoyuyla paylaşan Başkan Yusuf Ziya Çakır, 19 Mayıs 1919'u, 'Şanlı Türk Tarihi'nin dönüm noktalarından birisi' olarak nitelendirerek şu ifadelere yer verdi: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Türk Milleti'ne vurulmak istenen esaret zincirini bir kez daha kırmak adına 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmışlardır. Gazi ve arkadaşları tarafından aynı gün ortaya konulan yüksek milli mücadele ruhu, hızla tüm Anadolu'ya yayılarak yine tarihte eşi benzeri görülmemiş büyük bir zaferler sonuçlanmış, ortaya tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti çıkmıştır.

 

HİÇBİR KOŞULDA ESARETE YER YOK

 

19 Mayıs, Türk milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, aydınlık bir geleceğin başladığı gündür. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkması, Milli Mücadelenin tüm yurda yayılması ve ecdadımızın dayanışma ruhu, dünya tarihinin gördüğü ender hadiselerdendir. Bu tarihi başlangıç ile Türk milleti, hiçbir koşulda esaret altında yaşamayacağını ve bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiş; azim, cesaret ve kararlılıkla istikbal mücadelesini başarıya taşımıştır.

 

TÜRK GENÇLİĞİNE ARMAĞAN OLSUN

 

 19 Mayıs, aynı zamanda Cumhuriyetimizin teminatı Türk gençliğine armağan edilen müstesna bir gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz’ sözleri, Türk gençliğinin sorumluluğunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır.

 

SAMSUNLULAR İÇİN GURUR GÜNÜ

 

 Yusuf Ziya Çakır, açıklamalarının son bölümünde ise, "Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a attıkları ilk adım sonrası verilen büyük Kurtuluş Mücadelesi sonucunda Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Bu nedenle her 19 Mayıs'ta Samsunlular, bir kat daha gururludur.

 

Başta Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, aydınlık geleceğimizin teminatı gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Samsun, 19, Mayıs, Gazeteciler, Cemiyeti:, , 'AYDINLIK, GELECEK, O, GÜN, BAŞLADI',
Yorumlar
Haber Yazılımı