Hancıoğlu: Zincir market kuralsızlığı, esnafın kabusu oldu!
Haber
11 Nisan 2022 - Pazartesi 14:47
 
Hancıoğlu: Zincir market kuralsızlığı, esnafın kabusu oldu!
Vekil Hancıoğlu, Zincir market istilası yüzünden 70'e yakın sektör iflasın eşiğinde
Siyaset Haberi
Hancıoğlu: Zincir market kuralsızlığı, esnafın kabusu oldu!

Vekil Hancıoğlu, Zincir market istilası yüzünden 70'e yakın sektör iflasın eşiğinde

 

Hancıoğlu: Zincir market kuralsızlığı, esnafın kabusu oldu!

 

CHP'li Neslihan Hancıoğlu, bakkalından, kasabına, manifaturacısından, kırtasiyecisine kadar 70 kadar sektörün zincir market kuralsızlığı nedeniyle iflasın eşiğine geldiğini söyledi. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Havza, Kavak, İlkadım ve Canik ilçelerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Hancıoğlu'nun görüştüğü esnafın birçoğu, perakende piyasasındaki kuralsızlığa işaret ederek, bu durumun ülkemizde yaşanan ekonomik krizi daha da derinleştirdiğini söyledi.

 

 

Her türlü ürünü, hiçbir sınırlama olmaksızın satabilen zincir marketlerin, mahalle aralarına kadar girdiğini dile getiren birçok esnaf, artık zincir marketlerle rekabet güçlerinin kalmadığından dert yandı. Perakende piyasasındaki bu kuralsızlık ortamının, AK Parti iktidarının tutumundan kaynaklandığını söyleyen CHP'li Hancıoğlu, bu kuralsızlık nedeniyle 70'e yakın sektörde iş yapan esnafın iflasın eşiğine geldiğini belirtti. Özellikle son dönemde, nüfus yoğunluğunun düşük olduğu, kırsal nüfusun ağırlıklı olarak yaşadığı ilçelerde art arda zincir marketler açıldığına dikkat çeken Hancıoğlu, bu kontrolsüzlüğün sorunu daha da derinleştirdiğini söyledi.

 

 

CHP'li Hancıoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Hızla tekelleşen ve artık sokak aralarını bile dolduran zincir marketler, küçük esnafa yaşama şansı bırakmıyor. Bu zincir marketler, ekmek de satıyor, araba lastiği de... Güzellik malzemesi de satıyor, kırtasiye ürünlerini de..! Böylesine kuralsız bir ortamda, hangi esnaf zincir marketlerle başa çıkabilir? Bir taraftan esnafımız, zanaatkarımız yok oluyor diğer taraftan perakende piyasası sermaye gruplarınca tekelleştiriliyor. Esnafımız 'tedbir alın, bu işe bir kural koyun' diyor ancak iktidar hiçbir adım atmıyor. Biz, esnafımızla birlikte kanun teklifi hazırlıyoruz, Meclis'te iktidar çoğunluğunun oylarıyla bu teklif reddediliyor. 'Kanunu siz hazırlayın getirin, müzakere edip yasalaştıralım' diyoruz, onu da yapmıyorlar. Anlaşılan o ki; bu iktidar zincir marketlerin emrinde ve esnafın hali umurlarında bile değil.

 

 

O halde, esnafımızın hakkını koruyacak, kollayacak, bu kuralsızlığı ortadan kaldıracak yeni bir seçeneğin iş başına gelmesi gerekiyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunun sözünü veriyoruz. Esnafımızı, zincir marketlere boğdurmayacağız."

Kaynak: Editör:
Etiketler: Hancıoğlu:, Zincir, market, kuralsızlığı,, esnafın, kabusu, oldu!,
Yorumlar
Haber Yazılımı