Hancıoğlu, Şehitlik Anıtı rezaletine tepki gösterdi
Haber
19 Mayıs 2021 - Çarşamba 00:21
 
Hancıoğlu, Şehitlik Anıtı rezaletine tepki gösterdi
Atatürk'e düşmanlık; Samsun'a düşmanlıktır, Cumhuriyet'e düşmanlıktır!
Gündem Haberi
Hancıoğlu, Şehitlik Anıtı rezaletine tepki gösterdi

Samsun'un İlkadım ilçesindeki Asri Mezarlık içerisinde bulunan Şehitlik Anıtı’nın kaidesinde yer alan ve üzerinde 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuruyla Samsun’a çıkan Atatürk ve 18 silah arkadaşının isimleri ile Dumlupınar şehitlerinin isimlerinin bulunduğu levhaların kaldırılmasına tepki gösteren CHP'li Hancıoğlu "Atatürk'e düşmanlık; Samsun'a düşmanlıktır, Cumhuriyet'e düşmanlıktır! Samsunlular, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarına asla geçit vermeyecek" dedi.

 

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

 

"Şehitlik Anıtı'nda, Atatürk ve Samsun'a birlikte çıktığı 18 silah arkadaşının isimlerinin bulunduğu levhanın, yapılan bakım işlemi sonrasında yerine konulmamasını, Samsun'u Atatürk'ten soyutlama, Atatürk'ün bu kentte bıraktığı izleri silme çabalarının son örneği olarak değerlendiriyoruz. Adı Milli Mücadele ve Mustafa Kemal Atatürk'le özdeşleşmiş olan Samsun'da şimdi bunu yapanlar, geçen yıl da 19 Mayıs'ı Mustafa Kemal'den soyutlamaya, onu yok saymaya çalışmışlardı.

 

Yapılan bütün bu işler, Samsun halkının tahammül sınırlarını zorlamaktadır. Bu hatanın sorumluları, çıkıp derhal Samsunlulardan özür dilemeli ve anıtı eski kimliğine kavuşturmalıdır.

 

Şunu herkes çok iyi bilsin ki; Atatürk'e düşmanlık, Samsun'a düşmanlıktır, Cumhuriyet'e düşmanlıktır! 19 Mayıs 1919 ruhunu büyük bir onurla ve gururla taşıyan Samsunlular, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarına asla geçit vermeyecek!"

Kaynak: Editör:
Etiketler: Hancıoğlu,, Şehitlik, Anıtı, rezaletine, tepki, gösterdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı