Baş parmağınıza sarımsağı sarıp bekleyin... Etkisini anında gösteriyor
Haber
26 Mart 2022 - Cumartesi 23:26
 
Baş parmağınıza sarımsağı sarıp bekleyin... Etkisini anında gösteriyor
Bizde bal, ıhlamur gibi besinler öksürüğü kesmesi için kullanırken Koreliler ise sarımsak tedavisi uyguluyor. Doğal antibiyotik olduğu bilinen sarımsak sayesinde öksürükten kurtulabilirsiniz.
Sağlık Haberi
Baş parmağınıza sarımsağı sarıp bekleyin... Etkisini anında gösteriyor

Her mevsim yaşayabileceğimiz öksürük bir kere geldi mi bir daha gitmek bilmiyor. Geçmesi çok zor olan öksürük için ilaç tedavisinin yanı sıra ilaç kadar etkili olan doğal yöntemler de sıklıkla tercih edilmektedir. Bizde bal, ıhlamur gibi besinler öksürüğü kesmesi için kullanırken Koreliler ise sarımsak tedavisi uyguluyor.

 

Doğal antibiyotik olduğu bilinen sarımsak sayesinde öksürükten kurtulabilirsiniz. Baş parmağınıza sarımsağı sarıp bekleyin... Etkisini anında gösteriyor Korelilerin tohum tedavisi olarak adlandırdığı akupunktur yöntemi ile sarımsak sayesinde öksürükten kurtulmak mümkün. Akupunkturun özellikle ağrılar üzerindeki olumlu etkisi artık tıp dünyasında da kabul görüyor. Güney Koreli Profesör Park Jae Woo, akupunktur tekniklerini ve Çin tıbbını örnek alarak bir yöntem geliştirdi: Su Jok Akupunktur...

 

KORE AKUPUNKTURU

 

Korece su el, jok ise ayak anlamına geliyor. Kore akupunkturu olarak bilinen ve uygulayanlar tarafından oldukça faydası görülen Su Jok terapi; bitki tohumlarıyla insan bedenine hizmet eden bir tedavi yöntemi diyebiliriz. Denemediğiniz her gün için pişman olacaksınız! Ne boğaz ağrısı kalır ne öksürük Denemediğiniz her gün için pişman olacaksınız! Ne boğaz ağrısı kalır ne öksürük Hepimiz bitki çaylarını ve neye iyi geldiğini araştırır, düzenli aralık içmeye gayret ederiz. İşte bu bitkilerin kendileri ve çayları kadar tohumları da tedavi edici özelliğe sahip. Sukoj terapide bitki tohumlarını içmek yerine akupunktur noktalarına uygulanıyor. Bir nevi tohum terapi de denilebilir.

 

KORE AKUPUNTURU: SU JOK (TOHUM TEDAVİSİ)

 

Terapi sırasında el ve ayakta ağrıyan organı temsil eden bölgeye uygun görülen tohum yapıştırılıyor. Tohum ortalama 8-24 saat o bölgede muhafaza ediliyor. Tohum vücutta olduğu süre boyunca yarım saat bir üzerine bastırılması öneriliyor. Bu sayede hem akupresür etkisi oluşturuyor hem de tohumlar vücuttaki toksinleri alarak hastayı rahatlatıyor.

 

ÖKSÜRÜĞÜN ÇARESİ: SARIMSAĞI BAŞ PARMAĞA SARMAK

 

Sujok sarımsak yöntemi sıklıkla nezle, grip, öksürük, soğuk algınlığı ve burun tıkanıklığı gibi şikayetler için kullanılıyor. Hayati tehlikesi çok yüksek! Pestisit nedir, pestisitin zararları nelerdir? Hayati tehlikesi çok yüksek! Yemek değil zehir Sujok sarımsak yöntemine göre bir diş sarımsak dikine ortadan ikiye bölünür. Kesilen sarımsak uç kısımları üste bakacak biçimde baş parmağa konur. Sarımsakları sabitlemek için tıbbi amaçlı bantlar kullanılabilirsiniz. Kadınlar için sağ el, erkekler için ise sol el başparmağına uygulamayı yapmak önerilmektedir. Sarılan sarımsaklar elde 8 saat kadar kalır. Her yarım saatte bir 3-5 dakika üzerine bastırılarak ovulur. Kısa sürede öksürüğü kestiği düşünülmektedir. (Ensonhaber)

Kaynak: Editör:
Etiketler: Baş, parmağınıza, sarımsağı, sarıp, bekleyin..., Etkisini, anında, gösteriyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı