ATATÜRK'ÜN DOĞDUĞU EVDEN ALINAN TOPRAĞI BİSİKLETLE SAMSUN'A GÖTÜREN GURUBA CHP’DEN PLAKET
Haber
17 Mayıs 2022 - Salı 12:44
 
ATATÜRK'ÜN DOĞDUĞU EVDEN ALINAN TOPRAĞI BİSİKLETLE SAMSUN'A GÖTÜREN GURUBA CHP’DEN PLAKET
Cumhuriyet Halk Partisi Alaçam İlçe Başkanlığı olarak Yunanistan Selanikte bulunan Atatürk'ümüzün doğduğu evden alınan toprağı bisikletle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Samsun'a getiren soydaşlarımıza güzel ilçemizde ağırlayarak günün anısına plaket taktim edildi
Samsun Haberi
ATATÜRK'ÜN DOĞDUĞU EVDEN ALINAN TOPRAĞI BİSİKLETLE SAMSUN'A GÖTÜREN GURUBA CHP’DEN PLAKET

ATATÜRK'ÜN DOĞDUĞU EVDEN ALINAN TOPRAĞI BİSİKLETLE SAMSUN'A GÖTÜREN GURUBA CHP’DEN PLAKET

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Alaçam İlçe Başkanlığı olarak Yunanistan Selanikte bulunan Atatürk'ümüzün doğduğu evden alınan toprağı bisikletle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Samsun'a getiren soydaşlarımıza güzel ilçemizde ağırlayarak günün anısına plaket taktim edildi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Alaçam İlçe Başkanlığı olarak Yunanistan Selanikte bulunan Atatürk'ümüzün doğduğu evden alınan toprağı bisikletle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Samsun'a getiren soydaşlarımıza güzel ilçemizde ağırlayarak günün anısına plaket takdim ettik.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Alaçam İlçe Başkanı Fuat Canbaz, Yunanistan'ın Gümülcine kentindeki Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği'nin (ROBİS) 3 üyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evden aldıkları toprağı bisikletle 1350 km yol yapıp Samsun'a getiren soydaşlarımızı Güzel Memleketimiz Alaçam'da ağırlayarak günün anısına plaket takdim ettik.

 

Yunanistan'da soydaşlarımızın yaşadığı Gümülcine kentindeki ROBİS’in Başkanı Latif Mehmet ile Ali Kayrak ve Şükrü Mehmetçik, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te dünyaya geldiği evden 3 Mayıs günü aldıkları toprağı, bisikletle Samsun'a götürmek için yola çıkardı. Tekirdağ'a ulaşan ekibi CHP Tekirdağ Milletvekilimiz İlhami Özcan Aygun ile partililer karşıladı. Milletvekili Aygun, "Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak Selanik'ten yola çıktı, Tekirdağ'a ulaştı.

 

Buradan Samsun'a götürülecek ve 19 Mayıs'ta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı Atakum Belediyemizin düzenlemiş olduğu bir etkinlikle Genel Başkanımıza hediye edecekler. Bu proje 2021 yılında başladı, bu yıl da projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. ROBİS Başkanı Latif Mehmet, Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evden aldıkları toprağı otomobille Gümülcine'ye getirdiklerini ve buradan bisikletle pedal çevirerek Samsun'a yola çıktıklarını söyledi.

 

Toplamda 1350 kilometre pedal çevireceklerini belirten Mehmet, "Toprak, Atatürk'ün evinin bahçesindeki nar ağacının altından alındı. Tekirdağ'dan İstanbul'a oradan da Karadeniz kıyısından Samsun'a getireceğiz" diye konuştu. Alaçam Cumhuriyet Meydanında yapılan karşılamada Bafra, Alaçam ve Yakakent CHP İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Alaçam Mübadele Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte katıldılar.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Alaçam İlçe Başkanı Fuat Canbaz, ROBİS Başkanı Latif Mehmet’e, Karadeniz kıyısından Samsun’a gittikleri güzergah üzerinde şirin ilçemiz Alaçam’a uğrayarak bizleri fazlasıyla memnun etmiştir diyerek günün anısına plaket takdim ettik dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ATATÜRK'ÜN, DOĞDUĞU, EVDEN, ALINAN, TOPRAĞI, BİSİKLETLE, SAMSUN'A, GÖTÜREN, GURUBA, CHP’DEN, PLAKET,
Yorumlar
Haber Yazılımı