Eğitim İş Bafra Temsilcilik Başkanı İlker İLERİ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Eğitim İş Bafra Temsilcilik Başkanı İlker İLERİ vatanımızın bölünmez bütünlüğünü koruma adına Pençe-Kilit operasyon bölgesinde çıkan çatışmada yaralanan Samsun'un Havza ilçesi doğumlu öz evladımız olan Piyade Uzman Çavuş Kubilay Çon şehit düştürmüştür. Şehidimize Allah'tan Rahmet diliyor başta kederli Ailesi olmak üzere Milletimizin başı sağ olsun...

 

Akabinde Başkan İlker İLERİ, 23 Nisan 1920 tarihi, bugün üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı, milli egemenliğin ilan edildiği önemli bir gündür. Çocukları sağlıklı ve bilgili yetiştirilmeyen uluslar, temeli çürük binalar gibi çabuk yıkılırlar. 23 Nisan dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağları güçlenerek tüm insanlığın huzur ve barış içerisinde yaşayabilecekleri bir dünyanın temelidir. Çocuk yurdun temelidir.

 

Özgürlüğün de,eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir. Bir çocuk kadar güzel şey yoktur, başını göğe doğru kaldıran. Çocuk, dünyanın en büyük saadetidir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.