Bafra'da 23 Nisan coşkusu

Samsun’un Bafra ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 15 Temmuz Demokrasi meydanında çeşitli etinlikle kutlandı.

Program başlangıcında çelenk sunumu, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla başladı.

İlçe Mille Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı;

Katipoğlu, Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. “dedi.

Bizi biz yapan Çanakkale Savaşı ruhunu, Kurtuluş Savaşında verilen Milli mücadele ruhunu ve 15 Temmuz’da ortaya konulan mücadeleyi asla unutulmamasını ifade ede eden Katipoğlu, bizi yıkmaya çalışan her türlü bölücü örgütler ve düşmanlara karşı, her zaman vatanı seven, koruyan, milli şuur ve benliğinden vazgeçmeyen bireyler olalım. Hızla değişen bu dünyada Ülkemizin adını Milli ve manevi değerlere bağlı kalarak, bilimde, fende, teknolojide, sanayide ve en önemlisi eğitimde altın harflerle yazdıralım.” şeklinde konuştu.

Programa katılanlar arasında, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, ilçe Emniyet Müdürü Öner Bahçekapılı, ilçe Jandarma Komutanı üst teğmen Fatih Özer, oda başkanları, daire kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katılım sağladı.